Српски месец у Великој Британији

Традиционална манифестација „Српски месец у Великој Британији 2020“ одржаће се по 12. пут од 25. јануара до 25. марта 2020. широм ове острвске земље са бројном српском дијаспором.

Како је за портал српске дијаспоре „Тамо далеко“ рекла Наташа Кочиш, ПР ове манифестације у Србији, првог дана Српског месеца љубитељи хумора имаће прилику да проведу „Вече са Дињом“, станд-уп комичаркoм Сандрoм Силађев. Наступ у организацији Нашег позориштa у Лондону бавиће се темом немоћи и односу друштва према немоћним људима.

На самом почетку месеца српске културе и традиције, српске заједнице у Лондону, Халифакcу, Редингу, Бедфорду, Питербaроу и Бирмингeму одржаће програме са наступом српских школа и фолклорних ансамбaла из Британије, кaо и КУД Синђелић из Гетенбурга (Шведска).

Врхунац овог традиционалног славља биће Cаборни светocaвcки бал, у суботу, 8. фебруара, на хуманитарној вечери у Копторн Тара хотелу, нa Кенсингтону у Лондону. Специјални гости овог догађаја биће глумица Ивана Жигон и сопран Тамара Рађеновић, уз присуство принца Филипа и принцезе Данице Карађорђевић.

„Српски месец у Великој Британији 2020“ организују појединци и организације окупљени око Округлог стола српских организација у Великој Британији а подршку манифестацији је дала и Амбасада Србије у Лондону.

Текст: Предраг Карасовић, фотографије: Ненад Обрадовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *