Srpski dokumntarac hit na Netfliksu

Dokumentarni film “Dugo putovanje u rat / The Long Road to War” u režiji Miloša Škundrića već u prvoj nedelji svog emitovanja na Netfliksu, ušao je na listu TOP 10 najgledanijih filmova.

U Holandiji je na listu ušao na 9. mestu gledanosti od svih filmova na Netflixu, dok je u Švedskoj od juče na 6. mestu.  Ovo je značajna vest za srpsku kinematografiju, ali i za srpsku istoriografiju.

Film koji govori o uzrocima koji su doveli do Prvog svetskog rata, od ove nedelje prikazuje se u 30 zemalja Evrope, gde Netfliks ukupno ima oko 70 miliona pretplatnika, ali na žalost, film nije za sada dostupan u Srbiji.

Film će se na Netfliksu prikazivati u periodu od 5 godina.

Nastao u periodu između 2014. i 2018. godine, film “Dugo putovanje u rat” je, kako navode u saopštenju, prvi dokumentarni film u svetu koji za temu ima jedno od najvažnijih pitanja savremene svetske istorije, a to je zbog čega i kako je došlo do Prvog svetskog rata, događaja koji je oblikovao ceo 20. vek.

Film je proizveden uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. Producent, scenarista i reditelj filma je Miloš Škundrić. U filmu učestvuju: Džon Rol, Hju Stron, Žorž-Anri Sutu, Oleg Ajrapetov, Lotar Hebelt, Anika Mombauer, Dominik Liven, Žan-Pol Bled, Alan Sked, Štig Ferster i pok. Dušan Bataković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *