Srpska pamet za ciriški taksi

Najpoznatiji ciriški taksi, „Züri taxi 7×2„, sa tradicijom dugom više od tri i po decenije, uskoro će koristiti srpsku pamet da bi unapredio usluge, još više stekao poverenje svojih klijenata i odupro se Uberu, koji je klasičnim taksi prevoznicima širom sveta oteo popriličan deo kolača.

Vlasnik ove ugledne taksi kuće Turčin Cihan Cevik, koji među svojim saradnicima i partnerima ima i dvojicu uspešnih Srba, koji žive i rade u Cirihu, ovih dana boravi u Beogradu, gde je imao intezivne razgovore sa srpskim privrednicima, a plod tih susreta je i ugovor o saradnji sa srpskom kompanijom Car:Go, koja je do sada ima više od milion ostvarenih vožnji u Beogradu. Već polovinom ovog meseca Cirih će postati prvi grad u kome će biti dostupna Car:Go aplikacija. Novina je i da će se građani Ciriha, isključivo voziti u hibridnim automobilima prevoznika „Züri taxi 7×2“.

VERUJE U SRSPKI BREND: Cihan Cevik sa našim urednikom Zdravkom Elezom

U prijatnom ambijentu beogradskog hotela Hajat ridžensi razgovarali smo sa gospodinom Cihanom Cevikom, uspešnim mladim čovekom koji je sa zadovoljstvom prihvatio da za portal „Tamo daleko“ otkrije šta ga je dovelo u Beograd i kako je došlo do saradnje sa srpskom kompanijom, na čijem čelu je Vuk Guberinić.

-„Züri taxi 7×2“ je poznata švajcarska firma sa iskustvom od 35 godina. To je dakle tradicionalna, ugledna firma i mi želimo da sačuvamo njenu reputaciju. Vreme se menja i pojavio se Uber koji je svim taksi prevoznicima napravio velike probleme. Tehnologija nas pritiska i mi moramo ići u korak sa tehnološkim razvojem i to nas je definitivno opredelilo da tražimo rešenja kojima ćemo parirati Uberu. Posle iscrpne analize zaključili smo da je Car:Go za nas najboqe rešenje, koje može da odgovori našim zahtevima i potrebama, a ovde u Beogradu lično smo se uverili kako to u praksi funkcioniše – na početku razgovora objašnjava nam gospodin Cevik kako se opredelio za srpsku kompaniju.

Njegov srpski saradnik omogućio mu je kontakte sa Vukom Guberinićem i njegovim timom sa kojim je vrlo brzo našao zajednički jezik.

-Ono što smo imali prilike da vidimo u Beogradu i što nam je gospodin Guberinić demonstrirao daje nam za pravo da verujemo u uspeh ove aplikacije u Cirihu i ne samo u Cirihu. Ako se pokaže uspešnom, u šta ne sumnjamo, vrlo brzo ćemo se proširiti i na druge gradove u Švajcarskoj. Mi se zaista nadamo da će ovo biti dugoročna i izuzetno plodna saradnja – ne krije zadovoljstvo naš sagovornik.

PREPOZNATLJIV IMIDŽ: Vozila „Züri taxi 7×2“

Zanimljivi su i kontakti ovog poslovnog čoveka, koji u Cirihu ima i nekoliko restorana, i sa organizacijom uglednih srpskih privrednika, koji se okupljaju oko Rotari kluba.

-Kao firma mi smo potpisali sporazum o saradnji sa Rotari klubom Beograd-Stari grad. Pozvani smo od strane ove uticajne organizacije i ukazana mi je velika čast da budem i član ovog kluba. O planovima je još je rano da pričamo i detalje ne bih da otkrivam ali mogu samo dodam da postoji zaista veliki potencijal za saradnju i iskrneo se nadam daćemo ukazanu šansu iskoristiti. Sa moje strane mogu da kažem da ću partnerima u Švajcarskoj preneti svoje utiske i preporučiti im da uspostave kontakte sa srpskim firmama u čemu će imati našu svesrdnu pomoć – kaže Cihan Cevik.

Na radnoj večeri Cevik je bio i sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije.

-Razgovarali smo o mogućnostima povezivanja srpskih i švajcarskih firmi. Vidim ovde napredak, vidim mogućnosti za investiranje, vidim povoljnu poslovnu klimu i zaista iskreno, to ću još jednom naglasiti, preneću izuzetno povoljne utiske parnerima u Švajcarskoj. Morama da kažem i da se gospodin Čadež predstavio kao srdačan balkanski domaćin, koji je učinio sve da se mi osećamo ugodno. Od njega smo dobili obećanje da će učiniti sve da se realizuje dogovoreni posao sa kompanijom Car:Go – ne štedi komlimente vlanik uglednog ciriškog taksija i dodaje:

-Rekao sam predsedniku Privredne komere da sve sprske firme koje imaju nameru da rade sa Švajcarskom ili u ovoj zemlji da će imati našu podršku i kompletnu logistiku Ciri taksija. Pre dolaska u Beograd imali smo razgovor i sa generalnim konzulom Srbije u Cirihu gospodinom Jeremićem, koji nam je obećao pomoć, a mi smo snaše strane voljni da pomognemo vašim građanima koji dolaze u konzulat da završavaju određene poslove i odobrimo im popust na prevoz od 20 odsto ukolikko nas pozovu na telefon, koji se nalazi na plakatu u konzulatu.

KLIKOM DO TAKSIJA: Aplikacija Car:Go

Gospodin Cihan Cevik ima samo reči hvale za Srbe sa kojima saradjuje. Veli, nije imao nijedno neprijatno iskustvo. U svojoj taksi firmi ima i nekoliko vozača srpske nacionalnosti, sa kojima odlično sarađuje, ali kaže, sa njima uglavnom priča o poslu i kako da sve u najboljem redu funkcioniše. U Cirihu i ne samo u Cirihu poznat je i kao veliki dobrotvor i sponzor mnogih manifestacija. Ne pita za veru i naciju kada je u pitanju humanitarna pomoć i nesebično pomaže onima kojima je pomoć zaista neophodna.

O boravku partnera iz Ciriha saopštenjem je javnost obavestio i direktor srpske kompanije Vuk Guberinić koji je istakao da je ponosan što Car:Go kao srpski brend postaje prepoznatljiv širom sveta.

-Cilj naše kompanije je da izvozimo našu pamet i rešenja na kojima rade inženjeri, dizajneri i programeri iz Srbije… Drago nam je da svet počinje da prepoznaje našu aplikaciju, koja će se sada naći rame uz rame sa najpoznatijim aplikacijama na svetu koje pružaju uslugu prevoza – izjavio je Guberinić.

On je istakao da je ovo veliki dan za Car:Go i da je veoma ponosan na uspostavljenu saradnju. „Švajcarska je jedna uređena zemlja i mi smo veoma ponosni što je kompanija iz uređene i razvijene zemlje prihvatila naš način poslovanja“. izjavio je Guberinić i dodao da je ovo samo prvi korak ka širenju poslovanja ranije najavljenog investicionog ciklusa.

Naslovna Fotografija:  Vuk Guberinić i Cihan Cevik potpisuju ugovor o saradnji

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *