Срби славили Савиндан широм Флориде

У свим црквама СПЦ на Флориди и ове година је Савиндан обележен свечано и достојанствено. У неким парохијама прославе су одржане протекле недеље, а у црквама у Норт Порту, Џексонвилу и Клирвотеру, јуче.

Слика може припадати 11 особа, people standing и у затвореном

Свету литургију у Цркви Светог Саве у Норт Порту држао је отац Саша Ђурђевић, након чега је освештан колач, приређен свечани ручак, а деца извела пригодни програм. Домаћин црквене и школске славе била је Љубинка Поповић.

На северном делу Флориде у парохији Светог краља Милутина, на чијем челу је свештеник Станислав Крављача, кума славе била је Софија Луковић. На западу Флориде, у Цркви Светог Ђорђа у Клирворету, светосавске приредбе се припремају са највећом пажњом. Након Свете литургије коју је служио прота Радивоје Панић, освештан је и пресечен славски колач, чији су домаћини били Неђо и Александра Пољчић.

Опис није доступан.
Свештеник Саша Ђурђевић са домаћинима славе у Норт Порту

Као и сваке године, учитељице црквене школе су припремиле децу да рецитују, играју, беседе, глуме… Свако је, сходно свом таленту, дао допринос прослави највећег српског сина. Као гост настипила је група девојчица из познате Балетске академије на Флориди коју води Душанка Иванова.

Свечаност је завршена поделом пригодних пакетића и богатим ручком, кога по традицији припремају чланице Кола српских сестара.

Слика може припадати 2 особе, people dancing и у затвореном
Одушевиле: Настатуп балерина Балетске академије Душанке Иванове на приредби у Клирвотеру

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *