Срби и на Флориди чувају традицију

Опис није доступан.Традиционално пливање за Часни крст, на велики хришћански празник Богојављење, организовано је и на Флориди. То ће, по свему судећи и у јужном делу америчког континента постати традиција. Пливало се на две локације, другу годину заредом, по 33 метра, што симболизује број година живота Исуса Христа.

Након архијерејске литургије и великог водоосвећења у цркви Светог Ђорђа у Клирвотеру, коју је служио владика Источноамерички г. Иринеј са свештенством, приступило се пливању. Прохладно време на Флориди, нетипично за овај период, али и епидемија вируса спречили су већи број младих да се пријаве на тамичење.

Укупно 20 такмичара пливало је у две групе на плажи Sand Key. Из млађе групе до Часног крста први је стигао Филип Бјелотомић, док је у старијој групи најбрже пливао Ацо Брњош из Орланда. Њима је пригодне награде уручио владика Иринеј. Весело је било и у Мајамију у цркви Светог Симеона Мироточивог.

Пливање за Часни крст одржано је на плажи у оближњем Hallandale Beach. Ове године у трци је учествовало је шест такмичара, а победник је био Живко Трипковић, коме је победничку икону уручио прота Милан Крстић.

Опис није доступан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *