Spomenik Tomi Zdravkoviću u Skadarliji

Grad Beograd je sa zadovoljstvom prihvatio inicijativu koju je podneo predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, u svojstvu građanina, da Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić posle sastanka kome je prisustvovala predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović.

„Na sledećoj sednici Skupštine grada ćemo doneti odluku o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao“, istakao je Vesić.

Rasim Ljajić je u prisustvu gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla predao danas u Gradskoj upravi Beograda, u svojstvu građanina, inicijativu da slavni pevač narodne muzike Toma Zdravković dobije spomenik u glavnom gradu.

Ljajić je tom prilikom naglasio da je predlog da to bude u Skadarskoj ulici ispred broja 26, te da nema ništa protiv ukoliko Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda odluči da to bude na nekoj drugoj lokaciji.

„Svakako smatramo da Toma Zdravković, pesnik, kompozitor i pevač zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu. Bio je jedinstven i poznat ne samo u Beogradu i Srbiji već i na celokupnom prostoru bivše Jugoslavije. Čovek koji je svoj život slikao muzičkim notama, dok su njegove pesme i danas popularne kao i kada su nastale, i to u svakom gradu naše bivše države“, rekao je Lajić, dodavši da se u istraživanju koje su sproveli ovim povodom 64 odsto Beograđana pozitivno izrazilo o ovoj inicijativi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *