„Соколова песма“ одушевила на плавом Дунаву

У Бечу је у Акцент театру одржан концерт Ансамбла Коло. Тамошњој публици, на позив српске дијаспоре, представили су се играчком представом „Соколова песма“.

У пепуној сали театра Акцент, једној од најлепших у Бечу, национални Ансамбл Коло је одржао концерт за памћење. Било је ово нешто ново, можда чак и неочекивано, али публика је доушевљена.

„На тако малој сцени приказати предивно све те слике, и свадбе и смрти, претпостављам и рата, нисам могла баш све да разумем, али ја сам одушевљена, заиста“, рекла је гледатељка.

СОКОЛОВА ПЕСМА НА ЛЕПОМ ПЛАВОМ ДУНАВУ:  Коло испраћено овацијама после извођења музичко-драмског првенца

„Пре свега, изнад мојих очекивања. Национални Ансамбл Коло нам је показао дубоки смисао фолклора, и њихова иновативност и могућност да се носе са свим нивоима о свету, и шта би све могли ако им се да задатак да изводе. Осећам се обогаћеним овим фолклором“, каже владика Андреј.

 

Гости из Београда, али и Заједнице српских клубова из Беча који је организовао овај концерт, пуни су позитивних утисака и због оног што се дешавало на бини, али посебно због реакција публике и громких аплауза који су пратили извођаче током целог концерта.

„Мислим да је публика препознала оно што је представа хтела да каже, једно ново издање Кола, једна играчка представа у којем имамо један део мистике, традиције, историје на крају крајева, једна игра која прича причу…Ансамбл Коло је то изнео на један феноменалан начин и ево, шести пут у нашој организацији, Коло је у Бечу на један други, модеран али ипак традиционалан начин“, рекао је Борислав Капетановић, организатор концерта.

Слика може припадати 7 особа, људи стоје и у затвореном

„Публика заиста фантастично реагује на Соколову песму и то управо они којима је познат из једног традиционаланог репертоара, не могу да се начуде да су то ти исти уметници које гледају у традиционалном репертоару, и да могу да изведу овакву представу изузетно захтевну и која је захтевала много учења, давања и представљања једног дара на потпуно другачији начин, Мислим да је много вредно то искуство за Ансамб Коло, за те дивне уметнике, који ће за неки дан већ да играју свој традиционални програм и мислим да је то једно богатство, програмска линија која је нас, Ансамбл Коло, ставила апсолутно на место лидера, не само у региону већ и шире“, каже Владимир Декић, директор Ансамбла Коло.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *