Слабовиди Горан Николић у Чикагу трчи 77 маратона

СПРЕМАН ЗА ПОДВИГ: Николић са конзулом Србије у Чикагу Дејаном Радуловићем

Слабовиди маратонац Горан Николић из Крагујевца започео је 18. априла 2019. године у Чикагу нови јединствени атлетски подухват којим ће за 77 узастопних дана истрчати 77 пуних маратона. Тиме очекује да ће оборити свој претходни Гинисов светски рекорд када је 2016. године трчао 55 маратона у 55 дана.

Поред подршке из Србије, добио је подршку Епархије Српске православне цркве на Средњем Западу, овдашње српске заједнице, и фудбалског клуба Chicago Fire на челу са тренером Вељком Пауновићем. Покровитељ овог подухвата и мисије је и Rotаry Intеrnational, те је маратонца Николића тим поводом примио новоизабрани председник Mark Daniel Maloney у светском седишту ове организације у Еванстону.

Овај атлетски подухват има и хуманитарни карактер. Сва прикупљена финансијска средства ће бити употребљена за финансирање завршетка изградње спортске хале у Крагујевцу коју ће за спортске припреме користити и параолимпијци.

Горан Николић трчи свако јутро у 7 часова на стази у непосредној близини српског манастира Нова Грачаница у Third Lake. (87 North Lake Ave, Third  Lake).
Придружите се у трчању Горану Николићу или га подржите на неки други начин. Детаље о његовој мисији можете наћи на следећим линковима: https://gorannikolic.net/  и https://www.facebook.com/consulateofserbiachicago

Текст: Светозар Данчуо

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *