Руска сајбер фарма „запалила“ интернет (ВИДЕО)

Московљанин Сергеј Васиљев, режисер и сценариста снимио је необичан кратки филм под називом „Руска сајберпанк фармаˮ, који је за само два дана на Јутјубу видело више од два милиона људи и све више привлачи интернет публику.

Кажу да је Русија технички заостала земља, нема путева, роботика се не развија, ракете не лете, а пошта је преспора. То је с..ње ”, – описао је руским новинарима Василиев своје „Руско сајбер село“.

Сценарио је настао по идеји Варваре Ермолаеве, која је боравила на фарми где је снимам филм, а утор га је написао буквално за сат времена пошто му је она доставила фотографије.

-Разгледали смо потом околину, разговарали са сељанима о томе са чим се свакодневно морају суочити. Већ на основу њихових прича родио се концепт да главни лик хода и говори публици шта се дешава, а он то чини као између времена. Ово ствара додатни комични ефекат.

„Није тачно да смо ми технолошки заостала земљаˮ, каже Николај пре него што представи роботе из „Ижевске Дајнамикс Корпорацијеˮ, глумац у филму, а реч је заправо о Сергеју Чихачову, коме се допала идеја и сценарио и без околишања је прихватио улогу.

У филму су на необичан начин приказане руске фарме, рупа у пољском ве-цу је црна рупа, роботи хране и музу краве, Николај покушава да избегне супругу која га прати на фарми и показује наклоност према сајбер-млекари, а она више воли трактор.

У филму упркос револуционарном напретку у развоју технологије остају нерешени многи суштински руски проблеми. Мада фармери више не користе путеве, Николајев лебдећи аутомобил изгледа као обичан ауто на обичном сеоском путу, због „ваздушне турбуленцијеˮ. Потребне су године да стигне пошта (што је алузија на неефикасност Руске поште), мада се она испоручује летећим возилом са млазним моторима.

„Дођите да радите са намаˮ, каже фармер Николај на крају видео-снимка који наводно има за циљ да привуче људе да раде на фарми. На крају гледаоци сазнају да се фарма заправо налази на Марсу, дестинацији о којој сањају како амерички тако и руски научници. 

Погедајте овај несвакидашњи филм:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *