Refik progovorio: Navijači Dinama hteli da ubiju Piksija!

Navijači zagrebačkog Dinama planirali su da ubiju Dragana Stojkovića 13. maja 1990. na prekinutom meču između Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu.

To je izjavio Refik Ahmetović, policajac koga je udario Zvonimir Boban. Ahmetović je rekao da je to čuo od navijača koji su ušli na teren na Bobanov poziv.

„Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: „Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!”. Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. Kako je brzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave, pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji“, izjavio je Ahmetović za „Jutarnji list.

Takođe, dodao je da je učinio sve da ne upotrebi svoja ovlašćenja, a da jeste, mogao je da puca u Bobana jer je imao napunjen pištolj, a kapiten Dinama je napao službeno lice.

„Kolege su mi govorile da pucam, ali nisam hteo, sve je bilo režirano. Siguran sam da bi bilo mrtvih da se utakmica nastavila“, izjavio je Ahmetović, koji je danas penzioner i živi u sarajevskom naselju Ilijaš.

Naslovna fotografija: Policajac Refik Ahmetović koga je udario Zvonimir Boban

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *