Прибојчани победници сеоских спортских игара Србије

Пише: Душан Марић

Данас поподне завршена су финална такмичења Сеоских спортских игара у Врњачкој Бањи. Апсолутни победник овогодишњих игара су такмичари из села Батковићи код Прибоја. Друго место припало је екипи Каменова из општине Петровац на Млави, док је треће место освојила екипа Бранковине код Ваљева.

Прибојчани су освојили 59 бодова, другопласирани Петровчани два бода мање, а Ваљевци 49 бодова. Четврти су такмичари и такмичарке из Гакова код Сомбора, пети је Грљан код Зајечара а шести Милошевац код Велике Плане. Седма је Рудна Глава код Мајданпека, осмо Врело из општине Уб а девето место припало је селу Власе код Врања. Екипа Милочаја код Краљева је дисквалификована зато што је имала дупло више играча него што је дозвољено.

-Екипе су могле имати укупно по 20 такмичара у 10 спортских дисциплина а Краљевчани су их имали чак 40. Уместо мештана Милочаја они су довели и играче из других села, међу којима је било и професионалаца, што није дозвољено – кажу организатори игара.

Данас и јуче више од 200 учесника надметало се у малом фудбалу, одбојци, бацању камена са рамена, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, трчању преко препрека, шаху, обарању руку, скоку из места и народном рвању. Као награду за освојени шампионски пехар Спортски савез Србије ће у Батковићима саградити рукометни терен.

-Циљ игара је био да покажу да су спорт и живот, воља човека да се не предаје, већ да се такмичи са изазовима и побеђује, јачи од свих невоља па и од епидемије корона вируса. Општи је утисак да је циљ остварен. Игре су тек у повоју али ово што је виђено прошле и ове године показује да је у питању пројекат који ће бити све масовнији и у којем ће наредних година учешће узети стотине села и десетине хиљада такмичара – каже Ђорђе Стефановић, секретар општинског спортског савеза у Великој Плани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *