Осујећена „олуја“ НАТО на Доњецк и Луганск

Пише: Мишо Вујовић

Преварио се свако ко је помислио да ће Русије мирно посматрати покољ грађана Доњецка и Луганска по сценарију какав је примењен над Србима у Хрватској, где се догодило највеће етничко чишћење након Другог светског рата.

Тужно је да за тај злочин, са примесама геноцида, нико није одговарао, као што су изостале казнене санкције за злочиначко НАТО бомбардовање Србије и СР Југославије, али и широм БиХ, Хрватске и Косова и Метохије.

Амерички, Британски и Хрватски инструктори месецима су припремали погром над становништвом наведених области. Рат се припремао месецима, концентрацијом НАТО снага у региону са огромним људством и техником у Пољској.

САД, ЕУ и Британија већ су увеле санкције Русији због признања Доњецка и Луганска и уласлка руских трупа на њихову територију. Од Србије се тражи да осуди наводну агресију Русије.

“Ко је осудио злочин у коме су страдали многи цивили. Ко је осудио агресију на КиМ?, пита се Александар Вучић. На западу постоји сагласје да се КиМ и Украјина не могу поредити као два потпуно различита проблема, али нико још није навео те разлике.

Да је сукоб дуго припреман и да је Русија била приморана да заштити грађане ових република говоре ратне фанфаре водећих људи НАТО алијансе.

“Мирис Минхена из 1938.године”, каже енглески министар одбране Бен Волас, покушавајући да Русију, позиционира као Хитлерову Немачку уочи Другог светског рата.

Мирисом барута, прете амерички медији и званичници на челу са председником Бајденом, човеком чије ће председниковање историјски бити жестоко упамћено, ако у међувремену историја не издахне под теретом све интензивнијег насиља над чињеницама.

“Ако се чињенице не слажу са оним што тврдим утолико горе по чињенице”, гласила је омиљена максима Винстона Черчила.

Оног истог Черчила који је 1947. од председника Трумана захтевао заједнички напад нуклеарним оружјем на СССР, наводи се у недавно објављеним документима ФБИ.

Винстон Черчил је такође имао визију да ће СССР чим произведе нуклеарно оружје напасти САД.

Овејани циник је на такав начин покушао да се захвали држави која је спасила свет нацизма.

Сведоци смо да у сваком рату прва страда истина. Масакрирање истине почиње чак пре него што затрубе ратне фанфаре. Ратна пропаганда користи сву расположиву машинерију да оптужи унапред осуди супротну страни, како би је лакше и легитимније одстрелили.

Медијски ураган или пандемију лажи, чије рефлексије су и данас доминантне, осетио је српски народ на својој кожи још раних деведесетих.

Очито је да су уз улоге подељене и карте са већ пројектованим губицима али и профитом од продатог наоружања. Украјинци су своју борбену готовост појачали претежно америчким и енглеским наоружањем. Уз испоруку оружја у Украјини је минулих месеци боравило неколико стотина инструктора за обуку украјинских војника на новим системима. Као по правилу експерти за руковањем најсофистикованијег наоружања ових дана напуштају Украјину.

Обећана помоћ биће сведена на моралну подршку што подразумева још једну велику трагедију, овог пута истог народа чије су стабло поцепали бољшевици уз великодушну подршку Ватикана и традиционалних руских пријатеља Немаца, Енглеза и Француза. Разбијајући бруталним чисткама и прогонима дух царске православне Русије, бољшевици су цепајући душу поделом на нове нације данас међусобно уједињене у мржњи према свом суштинском идентитету успели да произведу трајне антагонизме међу једнокрвним народом.

Украјина је Руска Крајина, Киев престоница Кијевске Русије. По истом сценарију Коминтерне, декретима су створене нове републике (државе) и у њима истоимене нације што је довело осипања српског народа, додатно оптерећеног фрустрацијама склапања новоустановљеног идентитета, чији се креатори упиру у бесмисленом доказивању да су старији од свега што се креће на тим просторима.

У медијском пустошењу чињеница и лансирањем лажних оптужби на рачун председника Путина, стидљиво се провуче и по неки частан изузетак, попут вицеадмирала Кај -Ахим Шенебаха, команданта немачке морнарице. Овај одважни официр своју истинољубиву храброст платио је оставком, због изјаве “да председник Русије Владимир Путин, заслужује поштовање и да Украјина никада неће повратити Крим који је Русија анектирала”.

Нападе искрености или контрирање Влади са којом свакодневно кохабитира разменом рафалних оптужби према премијеру Пленковићу и његовом кабинету, имао је минулих дана председник Хрватске Зоран Милановић, изјавом да је Украјина и даље једна од најкорумпиранијих земаља, те да ће уколико сукоб буде ескалирао повући хрватске војнике из НАТО контигента.

Кратким рафалом узвратио је Пленковић, извинувши се Украјини, наглашавајући да су Милановићеве изјаве нестварне и увредљиве.

“У први трен сам помислио да то говори некакав руски званичник”, рекао је Пленковић.

Свој глас разума подигао је и премијер Мађарске Виктор Oрбан, изјавом да ће његова Влада уложити вето на санкције ЕУ према Русији.

Одговор Русије Европи је био крстак: За кубик гаса плаћаћете 2000 евра. Оно што је много опасније то су жртве које ће страдати због покушаја НАТО алијансе да и поред енергичног противљења Русије прими Украјину у своје редове.

Насловна фотогрфија: Евакуација становништва из Доњецка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *