„Ој, Косово, Косово“ орило се у Мексичком зливу

Богојављење на Флориди протекло у знаку пливања за Часни крст у Норт Порту, Мајамију и на острву Форт де Сото
Богојављенско пливање за Часни крст одржано је широм Америке. Захваљујући погодној клими и високим јануарским температурама посебно је масовно било у Сентпетерсбуршким парохијама Источноамеричке епархије СПЦ.
У парохији свештеника Саше Ђурђевића у Норт Порту заједно су пливали Срби и Руси, а током свечане церемоније верници су заједно са оцем Сашом запевали „Ој Косово, косово“. У Мајамију, у парохији проте Милана Крстића победио је Веско Ћећо Мајсторовић, који је радост престижне победе поделио са пријатељима уз заставу на којој је писало „Косово је срце Србије“.
На острву Форт де Сото, у Мексичком заливу богојављенско пливање су заједнички организовале братске цркве Светог Ђорђа из Клирвотера и Светог Саве из Сент Петерсбурга. Након службе коју су на плажи, поред морске обале служили свештеници Василије Томић и Драган Жарић, из кавеза је пуштен бели голуб, а онда је утврђена такмичарска листа за двије групе.
Побједници су Андреј Мићић у конкуренцији млађе, и Михајло Пољчић у конкуренцији старије групе пливача. У свечаној манифестацији коју је пратило преко 200 гостију, учествовало укупно 43 такмичара, међу којима и три жене.
Након доделе награда, за пливаче и госте орзанизована је трпеза љубави,коју су финансирали овдашњи Срби који имају властити бизнис у малој привреди.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *