Од севера па до мора устала је Црна Гора

Цела Црна Гора вечерас је била на ногама. Од севера па до мора светиње брани Црна Гора. По броју верника рекордне литије и молебни одражвају се у Подгороци, Никшићу, широм пеиморја и у градовима на северу Црне Горе.

У главни град су пешке стигли припадници старих црногорских племена: Куча, Меринића, Бјелопавлића, Пипера, Братоножића и осталих. Многи су стигли испред Храма Христовог васкрсења након више сати пешачења. Ово је највећи скуп који памти Подгорица — око 60.000 људи. Отац Предраг Шћепановић рекао је да је пред Саборни храм у Подгорици вечерас стигло на десетине хиљада људи.

И Будвани су се вечерас окупили у рекордном броју

„А кажу неки да спава Стара Црна Гора“, казао је Шћепановић, захваливши се Бјелопавлићима, Братоножићима, Кучима… Поменуо је и Морачане, Ровчане, Толошане, Зету…

„Морамо бити спремни на све провокације. Ићи ћемо кроз центар града, Улицом Слободе, преко Миленијума“, казао је Шћепановић уочи почетка литије.

Испред храма окупљенима сео братио парох бококоторски Момчило Кривокапић.

Бијело Поље је оборило свој претходни рекорд. Нса литију је дошло више од 25 хиљада људи. Верни народ јасно поручује – не дамо светиње!

Рекордна посета верника на литији у Никшићу и порука из хиљада грла: Не дамо светиње!

Дурмиторци још једном потврђују да ниске температуре не могу поколебати вернике Српске православне цркве. Крцат је био и манастир Савина, а рекордан број верника оклупио се и у Никшићу, Будви, Пиви, Мојковцу, Пљевљи, Бару, Беранама… Ка местима окупљања кретале су се километарске колоне људи, а највише њих слило се у Подгорицу. Тврди се да је то најмасовније окупљање верника у историји овог града.

Фотографија корисника Crna Gora i Srbija, to je jedna familija
Порука племена Комани које је пешице стигло у Подгорицу да подржи одбрану српских светиња
Мештани Херцег Новог и околних места олупили су се у манастиру Савина

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *