Novi koncerti briljantnog pančevačkog pijaniste

Matej Jovanović imaće od 18. aprila do 15. novembra seriju nastupa u Čačku, Beču, Kragujevcu, Pančevu i Beogradu

Mladi pančevački koncertni pijanista Matej Jovanović će održati seriju koncerata u Srbiji i Austriji. Na turneju kreće 18. aprila od Čačka, gde će se predstaviti publici u tamošnjem Kulturnom centru. Već 6. juna sjajni Pančevac putuje u Beč u kome je za njega rezervisan termin u Salonu Bezendorfer

Zatim sledi koncert u Kragujevcu, 26. juna, u Pančevu u avgustu, a seriju koncerata završiće nastupom u sali Ruskog doma u Beogradu 15. novembra. Matej za ove nastupe pripremio bogat program, pa će tako publika osim klasičnih popularnih i vutuoznih dela, imati priliku da sluša filmsku muziku, pop rok hitove i kompozicije koje je ovaj pijanista sam komponovao.

Izuzetna karijera: Za Mateja Jovanovića čuli su ljubitelji klavira širom sveta

“Veoma sam zadovoljan saradnjom sa muzičkim poslenicima u Beču. Sve se izdešavalo veoma brzo, nakon dogoverne saradnje sa muzičkom agencijom Tealartis otputovao sam u Beč i na jednom od koncerata upoznao sam pijanistkinju Tamaru Atschbu. Tako sam počeo usavršavanje u njenoj klasi. Tokom boravka u Beču posetili smo i Bezendorfer klavirski salon u okviru Konzert Hausa i posle kraćeg sastanka zakazan je koncert i snimanje spota u salonu u ovoj eminentnoj muzičkoj ustanovi. To će biti 5. i 6. juna“, kaže Matej Jovanović

Prvi zapažen nastup imao je sa svega osam godina, diplomirao je na Regionalnom muzičkom konzervatorijumu u Parizu u klasi pijanistkinje Jasmine Kulaglić, a posle saradnje sa agencijom Tealartis, nastavio je specijalizaciju na konzervatorijumu Franz Schubert u Beču sa pijanistkinjom Tamarom Atschbom.

Za Mateja Jovanovića ljubitelji klavira čuli su širom sveta. On je tvorac PIANOWORLDWIDE-a, pijano zajdenice koja ima 850 000 pratilaca na društvenim mrežama.

Do sada je održao 50 koncerata u Srbiji, Francuskoj, Sloveniji, Austriji i Hrvatskoj, a na evropskoj turneji 2019 . godine imao je izuzetno uspešne nastupe u Veroni, Beču, Bariju, Radovljici u Sloveniji i Pančevu.  Kruna njegove dosadašnje karijere je veliki uspeh na Spotify-u, na kome su njegove izvedbe imale više od 450.000 strimova, uključujući singlove poput teme iz filma Amelie, Šindlerove liste i njegove originalne kompozicije Sonder i Dreamscape.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *