Немања показао како се брани отаџбина

Немања Матић, најбољи српски фудбалер и играч Манчестер јунајтеда, још једном је показао да је велики патриота и родољуб и да ништа нема цену када је у питању отаџбина. Уочи утакмице његовог тима са Борнмутом у енглеској Премијер лиги он је демонстративно одбио да на дрес окачи цвет мака, којим се традиционално одаје почаст погинулим енглеским војницима у ратовима и НАТО мисијама.

Питао је људе из управе шта представља тај цвет, а када су му рекли, бацио га је на под свлачионице и рекао:

„Бомбардовали сте ми земљу, нема шансе да ја ово носим. Ако треба, спреман сам да одмах напустим клуб и Енглеску“, рекао је људима из клуба.

До већег инцидента ипак није дошло јер су Немању пустили да на терен истрчи без спорног цвета и симбола. Страни играчи у Енглеској нису у обавези да носе цвет мака на грудима, нити се због тога кажњавају, али Енглези су на друштвеним мрежама Матићев потез оценили као скандалозан, дочекали га на нож и засули чак и увредљивим порукама. Ништа блажи нису били ни британски медији. Од коментара су се усијале и  друштвене мреже у Србији, које су листом поздравиле гест срспког фудбалера, једног од најбољих везних играча у свету.

„Браво људино“!, један је о многобројних коментара на Фејбуку и Твитеру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *