Немања Енглезима не опрашта бомбе

Немања Матић, бивши репрезентативац Србије и фудбалер Манчестер јунајтеда поново је на мети критике медија на острву пошто је обио да на дресу носи „цвет мака“, који је симбол током „Недеље сећања“ на британске жртве током Првог  и Другог светског рата, али и жртве других ратова, међу којима су и страдали током сукоба на Косову и Метохији и Босни.

–У потпуности разумем зашто људи носе цвет мака, веома поштујем свачије право да то чини и имам потпуну симпатију за оне који су изгубили вољене људе у конфликтима. Ипак, за мене је је то само подсећање на напад који сам осетио лично као дечак, уплашени 12-годишњак који је живео у Врелу, јер је тада моја држава уништена током бомбардовања Србије 1999. Иако сам раније носио овај симбол, сада осећам да ми ношење цвета мака није примерено – рекао је Матић.

Он је у недељу ушао у игру на мечу против Арсенала и за разлику од својих колега на дресу није имао поменути симбол. Због тога се поново нашао на удару навијача из Енглеске, којима овај детаљ није промакао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *