Недеља, дан кад је отишао Џеј!

Познати певач Џеј Рамадановски преминуо је у 56. години у свом стану у Београду. Хитна помоћ затекла је певача без свести, покушала реанимацију, али спаса није било. Рамадановски је недавно је изјавио како је у строгом карантину, плашио се короне, јер би, због његовог здравственог стања, како је говорио за њега била погубна.

За сада није саопштен узрок смрти нити се зна да ли је у питању корона. Најбољи Џејов пријатељ Зоран Јагодић Рале изјавио је да је певач умро у сну.

„Предходних дана био је добро, није се жалио на било шта. Само је јутрос изненада заспао и није се пробудио. Био је са пријатељицом и она је покушала да га пробуди, а онда се уплашила и звала хитну помоћ. Нису могли да га спасе“, рекао је медијима шокирани Рале.

У стан су убрзо стигле његове ћерке Ана и Марија и најближи пријатељи, а нешто касније његово тело пребачено је у капелу.

PREMINUO PEVAČ DžEJ RAMADANOVSKI! | Novosti.RSРамадановски је био један од најпопуларнијих певача новокомпоноване народне музике, нарочито током деведесетих година. Сви регионални медији пренели су вест да је данас у 56. години преминуо познати певач фолк музике Џеј Рамадановски услед проблема са срцем. Рамадановски је прешао пут од детета из дома, мангупа и боема, до балканске музичке звезде.

Рамадановски је био познати Дорћолац, велики боем и никада није скривао своје ромско порекло. Рођен је у вишечланој породици обућара Мазлама и раднице београдског Градског зеленила Барије Рамадановски као једино мушко дете, пише Танјуг.

Породица Рамадановски води порекло из општине Ресен, у Македонији. Детињство је провео у Скендербеговој улици на Дорћолу, где је након развода родитеља извесно време живео са баком по мајци.

Због малолетничке делинквенције, време до пунолетства провео је по домовима за васпитање деце и омладине. У току боравка у дому изучавао је аутолакирерски занат и након одслужења војног рока посао добио посао у Индустрији пољопривредних машина „Змај“, где се, међутим, није дуго задржао – вратио се животу на улици и ситном криминалу.

У то доба музиком се бавио аматерски. Када се упознао са текстописцем Марином Туцаковић, одлучује се на први озбиљнији корак у бављењу музиком. Са песмом „Зар ја да ти бришем сузе“ учествује на фестивалу МЕСАМ 1987. године и осваја друго место. Током 90-их био је популаран у целој некадашњој Југославији, а нарочито у Србији, Македонији, Хрватској и Босни и Херцеговини.

Док је био на врхунцу популарности правио је турнеје по иностранству у Немачкој, Шведској, Канади, САД… Рамадановски се, такође, појавио у филму из 1989. године „Хајде да се волимо 2“, где је извео једну од својих, тада популарних песама „Слажеш ли се ти“.

На Гранд фестивалу 2008. године је освојио друго место са песмом „Имати па немати“. И када је постао популаран наставио је да живи на Дорћолу, где је скоро сваке ноћи куповао хлеб и пецива из пекара како би нахранио гладне.

Друштвене мреже је преплавила његова позната песма „Недеља“ коју је отпевао давне 1991, а која је имала аутобиографске елементе. Певача ће сви памтити по хитовима, који се певају и деценијама након што су настали. Ипак, људима су прве асоцијације на преминулог певача песме “Недеља“, “Славија“ и “Имати па немати“. За њега се каже да има више од 150 позантих песама.

Ево једне од његових најпопуларнијих песама:

https://youtu.be/3eMwN2K7tNc?t=2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *