Najstarija živa glumica na svetu

U ime Grada Beograda, zamenica gradonačelnika Vesna Vidović čestitala je 104. rođendan glumici Branki Veselinović, nekadašnjoj prvakinji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Vidović je glumici poklonila rođendansku tortu i cveće, a Branka je delegaciju Grada Beograda dočekala rečima „Moji anđeli“, prisećajući se duge karijere koju je imala i u našoj zemlji i u Americi.

„Poseta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan deo je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. To je bio i biće naš manir i praksa da naizgled sitnim stvarima doprinosimo da se stari sugrađani osećaju bolje i da im pružimo podršku“, rekla je Vidović.

Istovremeno, kako je poručila, Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizuje za njih.

„A, za one koji poput Branke ne mogu da ih posećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni“, poručila je Vidović.

Veselinović je rekla da čovek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli i s kojima se druži i istakla da joj je gest zamenice gradonačelnika velika čast.

„Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovek reaguje od srca“, rekla je Veselinović i navela da je kuću u Beogradskoj ulici zaveštala Gradu Beogradu, to jest sve što ima poklanja društvu, uključujući i njene rukopise i slike.

Branka Veselinović je glumila u više od 100 predstava u pozorištu i više od 50 televizijskih serija i filmova i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad kao ambasadorka Unicefa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *