Млакар открио споменик Мићи Орловићу

Радио-телевизија Србије слави 61. рођендан, а тим поводом откривен је споменик доајену телевизије Мићи Орловићу испред зграде РТС-а у Таковској 10.

Споменик су свечано открили познати загребачки телевизијски водитељ Оливер Млакар и Љиљана Орловић, супруга Милоја Миће Орловића. Млакар је рекао да му је част што може да открије споменик некадашњем колеги.

„Сећања су прекрасна. То су били дани када смо много радили заједно. Дружили смо се и били смо успешни. То се неће никада заборавити“, рекао је Млакар. „Никада није постојало ривалство. Он је био људина. Доиста смо се волели као драги пијатељи и нико се није желео да се истакне на рачун другога. То ме је веселило“.

Први водитељ, првог Дневника, првог дана емитовања Телевизије Милоје Мића Орловић (1934-2013) овековечен је у скулптури – споменику који је дар Танасија Катанића („Призма“ из Крагујевца) Радио-телевизији Србије. Аутор скулптуре је истакнути вајар Небојша Савовић Нес, дугогодишњи реализатор мермерне орнаментике на Храму Светог Саве у Београду.

Скулптура Миће Орловића је од камена, висине 1,92 центиметра на постољу и приказ је водитеља на сцени, рађен према једној од најкарактеристичнијих његових фотографија из обиља фото-материјала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *