Млади Србин уснио велики развој Мисисаге

Синиша Мандрапа кандидовао се за градоначеника великог канадског града верујући да може да помогне да се знатно брже развија
Пише: Драган Мишковић

Са посебним задовољством представљамо вам храброг, паметног и образованог младог Србина, Синишу Мандрапу из Мисисаге који се кандидовао за градоначелника овог великог канадског и светског града.

Избори су средином јуна, време брзо иде, времена нема пуно, па је активност заиста велика, многе ноћи су без сна, јер шанса се ствара и користи сада. Синиша снује о великом развоју Мисисаге, тврди да град има потенцијале да заузме посебно место у свету.

Синиша је рођен 1989. године у Сарајеву, тада у Југославији, данас у Босни и Херцеговини. У време грађанског рата у овој држави његова породица је избегла 1992. године најпре у Београд, где је рођена и његова сестра Тамара, а кад је имао седам година доселили су се у Канаду. Већ тада осетио је Синиша потребу да се активно укључи у живот своје околине, школе, спорта и бавио се тада популарном кошарком на провинцијском нивоу, такмичио се још у фудбалу и тенису. У први разред основне школе кренуо је у Флорадале у Куксвилу, Мисисага и завршио га за три месеца.

Одлуку, да се кандидује за градоначелника неког града, Синиша је заправо носио од малена. Од најранијег детињства, увек је пратио вести, светске догађаје, локалне догађаје, науку, све што је било важно и на телевизији, које се сећа још из времена кад су живели у Београду. Имиграција у Канаду била му је забавно и тешко искуство. Имао је много сјајних учитеља и срео сјајне људе на том путу. Много људи је посетило његову школу и имао је интеракције са много заиста невероватних људи.

Проводити време и бити у близини људи са свих страна света било је велико задовољство, упознавање обичаја других народа, религија и изградња односа били су забавни делови живота. Касније кад је поодрастао, похађао је припремну школу у Мичигену на академији Елдон. Студирао је и бизнис у држави Њујорк.

У Канади се оспособио за брокера за некретнине, хипотекарног брокера и регистровани је канадски консултант за имиграцију.

– Волим наш регион и наше људе – каже Синиша Мандрапа, а у том уверењу имам визију да наш град и наш регион уопште могу имати велике атрибуте у даљем развоју, чувајући одрживи раст уз развијање мера контроле животне средине, тежњу да постанемо један од пет светских плавих зонама. – Моја платформа користи многе аспекте онога што ће тек бити. Имплементација ових идеја је веома важна ако желимо да даље напредујемо. Ми смо најмултикултуралнија регија на свету коју сам икада видео. Морамо да изградимо мостове између наших заједница како бисмо проширили и донели више мира у нашем друштву. Ако можемо да постигнемо више домишљатости и инклузивности, можемо да заузмемо посебно место у свету.

Синиша са собом доноси и нуди великом граду у којем је одрастао, сасвим реалну платформу решавања постојећих проблема, унапређења и убрзања развоја:

– Било би лепо када би свет имао више вести о нашем подручју, најбоље би било да пласирамо више вести у којима можемо да представимо нашу политику и културу на отворенији начин, тврди овај одлучан и храбар младић. Имамо много више простора за раст и ширење, дајући људима више шанси за раст и стварање будућности којој сви можемо припадати. Моја платформа користи многе аспекте:

– Доступност стамбеног простора
– Смањење пореза на имовину
– Градско обезбеђење
– Ангажовање заједнице
– Паметан град
– Развој образовања
– Здравствена заштита
– Подстицаји нсениорима
– Надоградња јавног транспорта

Мој слоган је: Водећи Мисисаугу напред: Заједно напредујемо!

Синиша и његов тим у великом су послу: досад су поставоли на стотине изборних табли на трговима, у парковима, обишли многе познате и непознате људе, гостовали у радио и тв програмима, у новинама, српске и клубове других народа..

*Аутор је гл. и одговорни уредник Вести Теслиног народа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *