Milo reci narodu čiji je Aman!

Kum Mila Đukanovića, Ratko Knežević oglasio se na društvenim mrežama i poručio da predsjednik Crne Gore treba da kaže narodu istinu, da je vlasnik Aman Resortsa i da je to samo dio imperije koju je pokrao.

Knežević je naveo da se Đukanović hvalio kako su se kod njega u Veneciji venčali Amal i Džordž Kluni, a naveo je i da se više nikad javno ne bi obratio da ima zrno morala.
Njegovu objavu prenosimo integralno:
„Trebaš li Đukanoviću objaviti narodu Crne Gore kako si ti vlasnik tog Aman Resorts, kako si preko svoje Sejšelske off shore kompanije i svog “prijatelja” ili kako se to u mafijaškom i rječniku tužilaca u Italiji kaže “prestafacia” Statisa, čak suvlasnik pored toga na Svetom Stefanu, i Amana u Veneziji u kojem su se, ne tako davno, vjenčali Amal i Kluni a ti se hvalio kako su se vjenčali kod tebe, gdje si redovno vodio svoje ljubavnice, a sve o trosku crnogorskog državnog proračuna. (Napomena za neupućene: Aman resorts je samo tzv. management kompanija koja naplaćuje fee za standardizirane usluge tog brenda ne i vlasnica nekretnina u kojima se hoteli i resorts nalaze)
Da imas zrno morala, kao sto nemaš, i nikad ga nisi ni imao, ne bi nikada više izgovorio nijednu jedinu javnu riječ.
Ti napuštaš Crnu Goru, izgleda.
Aman je samo dio tvoje imperije koju si pokrao, zgazio, uništio od novembra 1999. do danas kao nijedan jedini “majčin sin” u njenoj povijesti.
Kad sam te upoznao nisi imao ono što Crnogorci nazivaju pepelom u poslovici, malo vulgarnijoj. Danas si najbogatiji pripadnik nomenklature bivše KPJ, sa assetima što u cashu, što u equity-ju koji se računaju u više stotina miliona eura i dolara, jedini član CK SKJ koji je preživio, u zemlji u kojoj je samo mogao preživjeti, do danas, jer je imao “jedno oko u zemlji slijepaca” kako to druga poslovica kaže.
Jednom je Novak Kilibarda rekao da ćeš ostati zapamćen samo kao “švercer cigareta”, a ne kao državnik i političar. Novak je pogriješio jer bi ti možda crnogorski narod oprostio šverc da je samo toga bilo.
Ostaćeš zapamćen kao najveći lopov i šišnjar ikada u historiji Crne Gore, od njenog osnutka kao Duklje, i poslije toga Crne Gore, do danas.

Imao je pravo Slavko Perović, govoreći da su svi Grahovci, svi ustanci protiv Turaka, sva državotvornost Petrovića, Oktoih, svi ratovi koje je ta zemlja vodila za slobodu i za svoju emancipaciju, svi Mojkovci, sve Sutjeske i Neretve, samo bile pledoaje za tvoju pljačku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *