Letnji kampovi za 20.000 dece iz dijaspore

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević izjavio je u Čačku da će tokom leta između 15.000 i 20.000 dece iz dijaspore učestvovati u kampovima širom naše zemlje kako bi bolje upoznala Srbiju.

Milićević je gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću i gradskom rukovodstvu predstavio projekte koji bi podstakli i učvrstili veze sa našim iseljenicima, i pozvao lokalne samouprave širom Srbije da konkurišu sa svojim programima, koje će u celosti finansirati Kabinet ministra bez portfelja.

On je objasnio da će u Srbiji tokom letnjih meseci biti organizovano 25 do 30 letnjih kampova, u trajanju od sedam do 10 dana, u kojima će boraviti između 15.000 i 20.000 dece uzrasta od 12 do 18 godina.

Prema njegovim rečima, kampovi će obuhvatati različite teme, od naučnih, ekoloških i sportskih sadržaja, do okupljanja kulturno-umetničkih društava.

Milićević je podvukao da je cilj Kabineta na čijem je čelu povezivanje lokalnih samouprava i lokalne privrede sa investitorima iz naše dijaspore, koji su zainteresovani u ulaganje u mala i srednja preduzeća, kojih Čačak ima u velikom broju i po čemu je poznat.

On je ujedno čestitao gradonačelniku na tome što je Čačak prograšen za Nacionalnu prestonicu kulture za 2023. godinu, i ocenio da ovaj grad ima turistički potencijal koji treba proširiti.

Ministar je sa gradonačelnikom Čačka obišao i OŠ „Ratko Mitrović“, gde se upoznao sa inovativnim projektima i radom ove obrazovne ustanove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *