Лекари из дијаспоре, вратите се!

Програм „Тачка повратка“ позвао је слободне медицинске раднике и раднице у иностранству да пријаве своју расположивост да се привремено врате.

„Тачка повратка“, у сарадњи са Министарством спољних послова и дипломатско-конзуларним представништвима Србије и уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), позива медицинске раднике да се јаве уколико су спремни да се, ако устреба, привремено врате и својим знањем, искуством и вештинама помогну у борби са епидемијом коронавируса.

„Услед растућег притиска на здравствени систем, у жељи да се на време припремимо и подржимо борбу за очување живота и здравља грађана Србије, позивамо све слободне здравствене раднике и раднице, лекаре, медицинске сестре, медицинске техничаре и друге здравствене стручњаке који се налазе у иностранству, да доставе информације о својој расположивости, као и конкретном стручном знању и искуству“, саопштила је „Тачка повратка“.

Ове информације, наводи се, користиће се ради евиденције капацитета, успостављања сарадње и потенцијалног конкретног волонтерског ангажмана у обезбеђивању помоћи најугроженијим грађанима у најкраћем могућем року.

Влада Републике Србије, Програм “Тачка повратка” и УНДП позивају све који желе да одговоре на овај позив да то учине попуњавањем онлајн обрасца на адреси: хттпс://тацкаповратка.рс/ каже се у саопштењу.

„Тачка повратка“ је платформа чија је мисија да српској дијаспори пружи информације о свим начинима ступања у контакт са Србијом, те могућностима за пружање помоћи као и циркулацији информација за појединце који желе да се врате у земљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *