Колико је Српска црква у Христу?

Ових дана је из штампе изашла књига протојереја-ставрофора Јована Тодоровића “ Шта је Црква?“ Књига је штампана на српском и енглеском језику, и намењена је читалачкој публици у САД .

У њој је прота Јован, истински духовни потомак Светог Саве, на врло популаран начин одговорио на многа питања о основама православне вере, о молитви и посту као о два крила душе човечје, о томе „колико је наша црква у Христу?“ Прота Јован Тодоровић је рођен 1940. године у селу Вратаре код Крушевца у Србији. Завршио је основну школу и Нижу гимназију, а потом и петогодишњу Богословију Св. Ћирила и Методија у Призрену.

Највећи део живота провео у САД службујући 53 године у неколико парохија, ширећи православље и реч Божију. Најдуже је био свештеник у Цркви „Светог Саве“ у Гери, где је водио акцију куповине земљишта и успешно изградио нову цркву у Мерилвилу.
Аутор је неколико књига, од којих треба издвојити капиталну монографију о митрополиту новограчаничком Иринеју (Ковачевићу) под насловом „Раде Неимар слободног српства“. Важи за доброг познаваоца прилика у СПЦ и хроничара о животу и раду српске популације у САД.
*Објављивање ове информације подржала је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *