Kako je Milena Dravić glumi učila i Breda Pita

Milena Dravić u američkom filmu iz 1988. godine „Tamna strana Sunca“ tumačila je ulogu Emili Klejton, nepokretne majke Rika, kojeg je tumačio tada ne tako poznat Bred Pit. Uloga njihove kućne pomoćnice Nine bila je poverena Gorici Popović.

„Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav“, izjavila je svojevremeno glumica.

„Nije bila velika uloga, ali mi je drago što sam imala prilike da igram u istom filmu s jednom velikom zvezdom poput Breda Pita. Nemam čak ni fotografiju s njim. Baš šteta, ali film čuvam na VHS kaseti“, rekla je Gorica prisećajući se snimanja ovog filmskog ostvarenja.

Reditelj Boža Nikolić izabrao je Breda Pita među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji Metro Goldvin Majer.

„Žao mi je da to kažem, ali se neće više roditi takva glumica. To što je ona napravila je fenomenlno. Napravila je oko 100 uloga i u tim filmovima je igrala sve glavne uloge. Znate, imate ljude koji snime više uloga od Milene, ali nikada nisu prošle zapaženo. Velika je tragedija se desila za srpski film. Glumila je majku Bredu Pitu i divno su sarađivali. Odmah je videla da je on dobar glumac, izuzetno ga je cenila i poštovala. Ali i ona nju. Prognozirala je da će biti svetska zvezda. Cenio je to što je ona dobila nagradu na Kanskom festivalu“, rekao je Boža Nikolić prisećajući se ove saradnje.

Milena Dravić preminula je u 79. godini u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa. Milena je bila jedna od najvećih glumica Srbije i Jugoslavije snimivši više od 100 filmova. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima „Kozara“, „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, „Rad na određeno vreme“, „Moj tata na određeno vreme“, „Sekula se opet ženi“, „Nije lako sa muškarcima“ i „Zona Zamfirova“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *