Ja sam Rahima i tražim Srbina koji me je spasao

Rahima Hamzić, Bošnjakinja rodom iz Gračanice u Bosni i Hercegovini, oglasila se putem društvenih mreža tražeći Srbina koji je nju i još troje ljudi spasao iz pakla rata. Naime, kako je napisala on ih je prevezao iz bjeljinskog naselja Bukreš sve do Sremske Mitrovice, odakle su dalje otišli na bezbedno područje.

“Zovem se Rahima Hamzić. Tražim gospodina srpske nacionalnosti, koji je za vreme rata bio taksista sa autom crvena zastava 101, u Bjeljini.”, započela je ona svoju objavu podeljenu na Instagam stranici “Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG”.

U daljem toku objave, ona je opisala situaciju zbog koje je i danas, 30 godina kasnije, neizmerno zahvalna neimenovanom muškarcu srpske nacionalnosti.

“On je jula meseca 1992. godine spasio nas četvoro muslimana iz mahale Bukreš. Prebacio nas je iz Bjeljine u Sremsku Mitrovicu, rizikujući svoj život”.

Prvo rat, a onda i sam život, učinili su da Rahima nikada nije uspela da se zahvali svom spasiocu, te je ovim putem poželela da ga pronađe i da mu se lično zahvali za sve što je učinio za nju.

“Ako je preživeo rat i sazna za ovu poruku, obradovala bih se da mi se javi. To je bio čovek a u to vrme je bilo teško muslimanima pomoći, on je veliki čovek za mene. Radovala bi se da mi se javi”, napisala je ona na kraju objave, koja je u kratkom roku postala viralna na društvenim mrežama, te i sam simbol toga da čovek najbolje vidi srcem i da vredi samo onoliko koliko je spreman da učini za drugu osobu, bez obzira kolika mu opasnost vreba u tom trenutku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *