Из штампе изашла Мала новозаветна читанка

Из штампе је изашла књига са одабраним причама из Светог писма и њиховим тумачењима професора православне веронауке Предрага Вујића која треба да на једноставан начин код читалаца пробуди хришћанску љубав и развије основне јеванђељске врлине.

Књига „Живимо да бисмо волели и волимо да бисмо живјели – Мала новозаветна читанка“ штампана је са благословом епископа бихаћко-петровачког и рмањског Сергија.

–Ово је збирка духовних текстова у којима се излажу, обрађују и тумаче јеванђељске приче, Христова чуда и догађаји из Христовог живота, описани у Новом завету. У овој духовној књизи се на једноставан начин представљају и објашњавају господњи празници, те хришћанске врлине – вера, нада и љубав – рекао је Срни Вујић.

Књига је штампана под покровитељством Министарства спољних послова Србије, односно Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, а реализатор пројекта је Српска православна црквена општина Кључ.

У књизи су обрађене теме молитве, Царства небеског, вере као пута ка Богу, љубави као садржаја живота у Христу, великопосног загрљај Бога и човјека, причешћа као смисла и циља живота, љубави као императиву живота и сличне теме од васпитно-образовне и духовне користи младих људи и свих благочестивих хришћана.

Вујић каже да књига треба да пробуди хришћанску љубав и развије основне јеванђељске врлине као што су милосрђе, смирење, кротост, покајање и праштање, а посебно веру, наду и љубав.

–Сваки човјек је икона Божја, те смо по Јеванђељу позвани на љубав према свим људима, јер наш ближњи је наш Бог. Бог је у сваком човјеку. Основна тема књиге је Христос и његов домострој спасења, као и безвремена богочовечанска љубав. Отуд и наслов ове књиге „Живимо да бисмо волели и волимо да бисмо живели“ – каже Вујић.

Рецензију књиге потписали су Весна Бобић, теолог и васпитач, аутор духовних књига за децу, те протопрезвитер Бојан Митрић, старешина храма Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу и надзорник над радом вероучитеља у Основним школама на подручју ФБиХ у Епархији бихаћко-петровачкој.

Ово је Вујићева четврта књига. Вујић предаје веронауку у Мешовитој средњој школи Босански Петровац и Средњошколском центру „Лазар Ђукић“ у Рибнику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *