Дијаспора и рођаци Милијани дали нови живот

Милијана Ћећез, жена из Вишеграда, којој су прије двије године отказала оба бубрега, успјела је у до јуче незамисливом. Оперисана је у познатој клиници у Греноблу у Француској након што су хумани људи сакупили неопходних 110.000 КМ (око 55.000 евра).

Каже да се добро осјећа  и да сад живи један нови, други и срећнији живот.

-Бубрег ми је донирао мој рођак Миодраг Миша Тодоровић који се сам јавио рекавши да се на то одлучио како би се што прије ријешила дијализе и свих мука које сам са овом болешћу пролазила – изјавила је Миланка.

ЖИВОТ ДУГУЈЕ ХУМАНИМ ЉУДИМА: Милијана Ћећез

За будуће срећне дане ова Вишеграђанка је захвална свим оним  који су учествовали у сакупљању помоћи  за њену операцију.

-Мој рођак Душан Ћећез који сад живи у Сиднеју у Аустралији је тамо организовао хуманитарно вече и  са својим земљацима прикупио највећи дио новца за операцију – захвална је Миланка.

Она додје да се српска дијаспора од Канаде до Америке, као и Удружења Коњичана укључила  у ову акцију.

-У Требињу је Зоран Пологош организовао хуманитарни концерт за мене и дјевојчицу Софију Сушић, а новац су, колико је ко могао, даривали и многи грађани Вишеграда – истиче Милијана.

Она је неизмерно захвална и општини Вишеград и њеном начелнику Младену Ђуревићу који се укључио у прикупљање помоћи.

-Посебну захвалност дугујем БН телевизији која је прва  објавила о мени прилог, неколико пута га поновила, а о томе су извјештавали дописници ове куће из Америке што је иницирало многе да постану дародаваоци  – наводи ова сада пресрећна жена.

Медијску подшку у прикупљању новца за трансплатацију бубрега дала је и МИС телевизија из Сиднеја као и Отворена мрежа из Сарајева.Милијана је током драме коју је преживела показала изузетну храброст, али и хуманост. Део новца који је за њу прикупљен на хуманитарном концерту у Требињу одрекла се у корист тешко болесне девојчице из Коњица, која сада живи у Никшићу, јер како скромно рече, њој више није био потребан новац за операцију.

Радоје ТАСИЋ

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *