Invazija divljih svinja na Beograd

Luka Kosanović divlje prase Stari Merkator Privatna arhiva Aleksa KosanovićNastavlja se invazija divljih svinja na Beograd. Prvo su krenule ka Novom Beogradu i Zemunu, a sada i ka centru prestonice! U poslednja dva dana članovi Lovačkog udruženja Zemun i „Veterine Beograd“, uspeli su da uspavaju šest svinja i ova akcija se nastavlja.

Divljih svinja ima po celom gradu, a nesvakidašnji incident dogodio se jutros oko pet sati, tek što je svanulo. Jedna divlja svinja se obrela u garaži na Obilićevom vencu u centru Beograda. Radnici su pokušali da je isteraju, ali je ona u strahu uspela nekako da se provuče i skoči sa petog sprata i na mestu ostane mrtva.

Divlje svinje došle sa Velikog ratnog ostrva na Dunavu zbog velikog vodostaja. Poprilično šokantno deluju najnoviji snimci objavljeni na društvenim mrežama na kojima se vide ove životinje kako panično plivaju rekom u blizini Beton hale, omiljenog mesta Beogradjana za noćni život. U lovačkom udruženju tvrde da svinje nisu opasne po ljude, ali ipak upozoravaju na oprez jer mogu i da napadnu  ako su ranjene ili krmača čuva prasiće. Na Beograđane se apeluje da odmah kad primete divlje svinje jave nadležnim službama kako bi odmah intervenisale i uspavale ove životinje.

Fotografija: Aleksa Kosanović/privatna arhiva

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *