Империја узвраћа

Пише: Мишо Вујовић

Е мој Саша “мален свијет за адова жвала, ни најес’ га а камоли прејест”, каже Његош.

Док се ви шепурите по прес конференцијама, обијате прагове амбадада, међусобно оптужујете, крљате и срљате, препуцавате опијени победом која вам се као свеже уловљена РИБА копрца у рукама, и сваког трена може испасти у Морачу, Мило хушка присталице регрутујући, улични састав полиције, зване комите.

Нису Чавоглаве из главе неколико фанатичних изгредника, већ химна државе коју брани Мило.

Он и његови чауши већ три деценије владају палицијом, правосуђем, улицом, марицом и станицом. И то је рецепт, као код сваке окупације.

Савремена Црна Гора је плен мафије која располаже огромним ресурсима.

Оснивањем комитских удруга широм Црне Горе, којима командује Вељовић и његови сарадници, још један је показатељ да Ђукановић неће презати од организације побуне под паролом одбране Црне Горе од “домаћих издајника”. Свако ко се успротивио диктатору сматран је домаћим издајником. Од Његоша који уби Петра Кршикапу, књаза Данила и зулума над Кучима војводе Мирка, до бомбашкe афере 1907 и државног удара 2016.

Након Другог светског рата комунисти истребили четнике и федералисте, затим су се обрачунали са непослушним друговима. Све под оптужбом домаћи издајници.

Ликвидиран је Крсто Поповић као слуга окупатора и народни издајник, данас симбол одбране ЦГ под чијим барјаком се скупљају комите. Његов џелат пуковник Озне Вељко Милатовић такође је једна од икона монтенегринске фанатичне идеологије. Жртва и џелат на истом задатку.

Експертска влада је експеримент за уређено а не за мафијашко друштво.

Политика и математика су две различитае науке. Наизглед. Лош познавалац политике и добар математике у просеку добро стоје. Онај гори је увек бољи, тако каже статистика. Политичари не морају знати математику да би добро множили. Умножавање је масовно. Са једне стране се множи капитал мањине са друге сиромаштво већине. Све што се више дели више се умножава подељеност.

Стара власт одговара улицом. Чим ни другим. Ту су најачи. Пироманска стратегија. Пали и гаси.

Саберите се, кумим вас Богом. За сто тридесет дана пукли сте на сто страна сте бацили око. Али нигде нисте загребали осим таламбаса и кукњаве о лоповлуку, криминалу и корупцији. Уместо да их обесхрабрите хапшењима, ви их, својом колебљивошћу куражите.

Дубоко размишљате, лепо причате али плитко орете. Кризирали сте јурећи сопствени реп. Стрекнули сте пред Законом о тужилаштву, репресивни апарат је још у рукама фамилије, правосуђе се мора деполитизовати и декриминализовати. Образовање реформисати, здравство лечити, култура дубински очистити. Тек тада, са новим људима без старих навика економија се може придићи.

Али не са канабета страних амбасада, којима не требају партнери већ слуге. Слон зеца ни на коленима не може гледати у очи.
мој Саша, не сумњам ја у добре намере, и Сизиф је био убеђен у успех. Генијалних евнуха је препун свет. Знам да ниси ти, али ћеш, бојим се, постати.

Намерио се се на пуну депонију моралног и људског отпада. Ту ће се свако, ко расчишћава, упрљати и нагутати смрада. Ако ништа окаљаће ципеле, ако не окаља и одело посао му не ваља.

Често и логика занеми пред бахатошћу одметнутих силника. У пракси је доказано да политика решава све. Чак и пандемију, али се математика отрже контроли. Но није лако све израчунати, рачуна је све више крчмарица све мање.
Е управо се ви понашате као пијани гости са обнаженом и припитом крчмарицом. Глумите експерте док вам пуца на све стране. Уместо да се под вашом снагом просипају криминални остаци режима у систему, просипате се ви. Ако се придигну све оде у неповрат. И ви и народ – гладан слободе.

На крају подсећање: Колебљивост је Момира Булатовића коштала пораза и понижења, а народ Црне Горе слободе. Упалили сте светло не дајте да га поново угасе. Мрак је њихов сан, вечна ноћ њихов дан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *