I SANU se priključila projektu Srpsko kolo

Dokumentarni serijal Srpsko kolo prepoznat je od strane Srpske Akademije nauka i umetnosti kao projekat od nacionalnog značaja i interesa, tako da će SANU podržati ovaj projekat kao strateški partner.

Pored SANU, značaj dokumentarnog serijala Srpsko kolo prepoznali su i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ansambl Kolo, Etnografski muzej Beograd, Turistička Organizacija Srbije i Serb National Federation, Pitsburg, USA.

Optimistic film u narednom periodu nastavlja snimanje serijala u Nišu i Zaječaru, a zatim slede snimanja i u ostalim gradovima od Subotice preko Novog Sada, Zrenjanina, Užica, Čačka, Kruševca, Vranja i drugih , do Gračanice, Severne Mitrovice i Prizrena.

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film Teslin Narod koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, novi dokumentarni film i serijal SRPSKO KOLO donosi takođe visoku pozitivnu vibraciju.

„Kolo je folklorna igra koja simbolizuje sreću i poznata je kao takav simbol svuda u svetu. Srpsko kolo je postalo deo UNESKO-ve nematerijalne baštine 2017. godine. Dokumentarni film serijal KOLO govori o značaju kola, njegovom poreklu, lepoti i specifičnostima. Ovo je priča o tradiciji i identitetu srpskog naroda, o negovanju sreće kroz igru. Ako ne znamo ko smo i odakle smo, ne možemo ni znati kuda putujemo“.

Pogledajte premijerno trejler za dokumentarni serijal Srpsko kolo.

Izvršni producenti: Mikan Velinović, Đorđe Jovičić, Borislav Jovičin,

Stručni saradnici: Vladimir Dekić, Tijana Čolak-Antić Popović, Miloš Rastović,

Zdravko Ranisavljević Vladan Životić,

Scenario: Željko Mirković, Nikola Nešković, reditelj i producent: Željko Mirković

Produkcijski partneri: Srpska Akdamedija Nauka i Umetnosti (SANU).Ansambl Kolo, Etnografski muzej Beograd, Serb National Federation (SNF),  Turistička organizacija Srbije.

Podržano od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Produkcija: Optimistic film

Željko Mirković,
film director/producer
CEO, Optimistic film
www.optimisticfilm.com 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *