Хрват 10 година уништавао аутомобиле Србима

Хрватска полиција идентификовала је 77-годишњег мушкарца из Пореча као осумњиченог да је у том летовалишту на западној обали Истре 10 година уништавао аутомобиле са српским регистарским таблицама на којима је остављао поруке, што је квалификовано као „злочин из мржње“.

У саопштењу Истарске полиције се наводи да је осумњичени хрватски држављанин починио 18 кривичних дела и то 16 које се односе на оштећење туђе ствари и два на кривична дела претње.

Како се сумња, он је та кривична дела починио од 2010. до 2020. године, а његова мета били су аутомобили с регистарским таблицама Србије.

Осумњичени је у наведеном раздобљу оштетио 16 аутомобила који су били на паркинзима у склопу туристичких насеља.

У већини случајева, како се наводи, аутомобиле је оштећивао одвијачем, а у два случаја користио је спреј. Испод брисача је остављао папириће с порукама мржње према српској националној припадности. У два случаја осумњичени је оставио и претеће поруке са елементима говора мржње.

Иначе, ове године починио је четири таква кривична дела. У свим случајевима власнике је, уз материјалну штету, дочекала и непријатељска порука, пренео је Танјуг.

Током претреса код 77-годишњака су пронађени немачки пиштољ „велтен вафен“ и муниција за које нема дозволу, за шта му следи прекршајна пријава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *