Хаос пред шалтерима за пасоше

Пред шалтерима полицијских управа ових дана су велике гужве, јер грађани журе да пред годишње одморе замене пасоше којима је истекла важност, као и личне карте. МУП саопштава да је повећан број шалтера са 390 на 480, а у најоптерећенијим полицијским станицама продужено је и радно време. Позивају грађане да на време провере важност својих путних исправа и личних докумената и правовремено поднесу захтев за издавање нових, не чекајући последњи тренутак.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у првој половини овог месеца, у односу на исти период 2019. године, пре избијања пандемије коронавируса, број захтева за издавање личних докумената, пасоша и личних карата грађана већи за 40 одсто.

„Од почетка месеца у свим полицијским управама и станицама у Србији дневно се подноси у просеку око 10.000 захтева, а осим тога свакодневно око 8.500 грађана дође у полицијску станицу да подигне лична документа, пасоше и личне карте“, наводи МУП.

Истичу да је само током понедељка издат рекордни број личних докумената – 9.139 пасоша и 3.164 личне карте.

„Да бисмо унапредили рад и убрзали процес, а тиме и грађанима омогућили да ефикасније дођу до личних докумената, повећан је број шалтера са 390 на 480, а у најоптерећенијим полицијским станицама продужено је и радно време“, додаје се у саопштењу.

Напомињу и да услед епидемијске ситуације, велики број грађана није правовремено продужио или заменио лична документа, због чега је ове године знатно повећан број захтева.

„Министарство унутрашњих послова предузело је све мере како би ефикасно одговорило на повећане захтеве грађана и позива их да на време провере важност својих путних исправа и личних докумената и правовремено поднесу захтев за издавање нових, не чекајући задњи тренутак, пред истек документа, да то учине“, закључује се у саопштењу МУП-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *