Festival hrane i vina u Beogradu

U Beogradu je počeo treći „Good Food & Wine Festival“ koji okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona. Tokom cele nedelje, sve do 20. juna, na manifestaciji koja se održava pod sloganom „Da ponovo nazdravimo životu!“ učestvovaće više desetina proizvođača.

Prvi veliki festivalski događaj je veseli Vinski karneval beogradskom Knez Mihajlovom ulicom u sredu, 16. juna, u kojem će učestvovati predstavnici kompanija, zabavljači i Kulturno-umetničko društvo „Koreni“ koje će bogatim programom zabaviti Beograđane i posetioce Beograda.

Слика може припадати 1 особа, стоји, sitting и у затвореном

Više od 70 kompanija, preduzetnika i poljoprivrednih gazdinstava izložiće proizvode koje će posetioci moći da degustiraju i kupe po specijalnim cenama.

Na centralnom festivalskom događaju Sajmu tradicionalne hrane i vina, 19. juna na ekskluzivnoj beogradskoj lokaciji Waterfront, keju Sava Promenada, predstaviće se lideri prehrambene industrije i vinarstva, ali i veliki broj malih proizvođača sa ovih prostora.

Turistička organizacija Vojvodine će se predstaviti u okviru takozvanog „Vojvođanski korner“ na kojem nastupa TO Vojvodine sa 10 učesnika. Ovde će posetioci moći da nađu brojne razloge zašto provesti odmor u Vojvodini: od smeštajnih i ugostiteljskih objekata do vinarija, proizvođača tradicionalne hrane i pića.

Слика може припадати 2 особе, људи стоје и у затвореном

Drugi korner pripada srpskoj planinskoj lepotici Zlatiboru. „Zlatiborski korner“ donosi ono najbolje i najlepše iz ovog dela Srbije: od tradicionalnih suvenira do pršute, kajmaka, sira.

Posetioci mogu da obiđu i dve sajamske izložbe: „Hleb naš nasušni“, pekare AS Braća Stanković, i izložbu slika „Boje i vino“, poznatog akademskog slikara Dragana Stojkova.

Na bini će se odvijati zabavni program, kao i radionice o vinima, zdravoj ishrani i drugim temama, a tu su i nagradne igre i pokloni. Ulaz na sajam je slobodan za sve ljubitelje dobrog zalogaja i domaćih vina. U nizu pratećih događaja učestvovaće i beogradski ugostitelji u okviru „Nedelje beogradskih restorana“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *