Фестивал српске културе у Истри

У галерији Српског културног центра у Пули свечано је отворен 11. Фестивал српске кулутуре. Манифестацији на којој се сваке године представља једна општина из Србије ове године је у знаку Чачка, а фестивал је посвећен покојној глумици Соњи Савић која је 1984. године освојила Златну Арену на Пулском филмском фестивалу за улогу у филму „Шећерна водица“.

Фотографија корисника Gordana Petkovic LakovicФестивал организује Клуб Срба Истарске жупаније – координација Срба за Истру и Парохија пулско-перојска, а поздраве пароха Горана Петковића пренео је Милан Рашула, директор Српског културног центра у Пули и председник Већа српске националне мањине Истарске жупаније. У име Пулског градоначелника све је поздравио Роберт Цвек који је истакао да су поносни на манаифестацију и обећао да ће је подржавати и у будуће.
У име Матице исељеника и Срба у регији поздраве је упутио Миодраг Јакшић, иначе један од покретача овог фестивала који је назвао једним од најзначајнијих менисфестација коју организује српски народ изван граница Србје. На овом фестивалу до сада су били најбољи писци, сликари, глумци, музичари, а манифестација је изградила свој прави идентитет и караткер који повезује и Истру и Хрватску са Београдом и Србијом и на најбољи начин промовише српске културне и уметничке вредности, рекао је у поздравном говору Мића Јакшић, и додао да то није само фестивал већ једна мала Олимпијада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *