Фејсбук забрана за „Спомен-подручје Доња Градина“

Јавна установа „Спомен-подручје Доња Градина“ обавјештава јавност да је фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ блокирана од стране фејсбук администратора. Администратору наше фејсбук странице, Марку Јанковићу који је запослен у установи, избрисан је фесјбук профил, са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој фејсбук страници шире говор мржње, вјерску нетрепељивост и не придржавају се правила фејсбук заједнице.

Фејсбук страница Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ покренута је 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад установе. На самом почетку, приликом покретања фејсбук странице, морали смо из описа избацити термин „усташки злочин“ да бисмо могли регистровати страницу. Када смо 26. маја објавили текст под насловом „Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године“, 1. јуна нам је блокирана страница на 30 дана са образложењем да кршимо правила фејсбук заједнице. Након наше жалбе, истог дана смо добили извињење уз образложење да су они направили грешку.

Сљедећег дана, за исту објаву, добили смо нову блокаду од 30 дана, на коју смо се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење. У сриједу 3. јуна за исту објаву и уз исто образложење избрисан је фејсбук профил администратора фејсбук странице Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над фејсбук страницом Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“.

С обзиром да нам је тренутно онемогућен приступ фејсбук страници, обавјештавамо јавност да смо у наредном периоду доступни путем наше службене веб странице https://www.jusp-donjagradina.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *