Ево коме је Мило срушио дом

Режим Мила Ђукановића је у новом изливу бруталности према православном становништву Црне Горе, срушио конак сестринског (женског) манастира Светог Василија Острошког у мјесту Зогање на Бриској гори код Улциња, гдје се налази Црква Светог Василија Острошког из 18. вијека.

У обезбјеђивању рушења манастирског конака ангажована је Специјална антитерористичка јединица (САЈ), чија је хроника дјеловања препуна разноврсних примјера бруталности. У реакцијама јавности се иронично истицало да је баш САЈ ”права мјера” за ”формацију” монахиња из манастира.

По свему судећи, а како су истакли и поједини аналитичари, ово је био одговор власти Црне Горе након одлуке Цркве да настави литије, које је најавио митрополит Амфилохије за 14. јун.

Монахиње са о. Синишом, гледају како им се руши дом

”Монашки девственички призив је (као) сила Божија која повуче човjека да циjелог себе веже за Господа.

Сила која је послата од Бога, не као присилна, него као одговор на силни и ванвремени вапај душе за њеним Творцем и Оцем.” истиче у књизи ”Девственице – монахиње у историји Цркве, подвижнице Христове љубави”, аутора Митрополита Амфилохија (Радовић) и монахиње Амфилохије (Драгојевић).

Фотографије: Јован Маркуш 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *