Englezi se testrali, živeli kao Novak i oduševili se rezultatima

Srpski teniser Novak Đoković je još jednom bio jedna od glavnih teniskih tema tokom Vimbldona, a neobičan pogled u njegove tajanstvene životne navike oduševio ih je rezultatima.

Novinari „Dejli mejla“ su odlučili da posmatraju Đokovića izbliza i da na sopstvenom primeru sprovedu „Novakovski život“. Kako izgleda biti Novak Đoković? Odmah po buđenju i ustajanju iz kreveta Novak popije toplu vodu sa limunom, što mu pomaže u detoksikaciji organizma.

Brendon Stabs je doktor koji je pružio sve informacije novinarima koji su pre toga napravili kratko istraživanje da bi po završetku eksperimenta mogli da uporede rezultate, te da pokažu koliko je sve pomoglo njima.

Nakon vode sa limunom, sledi takozvana „činija snage“. Ovo je najvažniji obrok u toku dana jer su tu nalazi baza svih proteina, vitamina i vlakana koji su neophodni da bi se tog dana funkcionisalo.

Đoković napravi obrok u kom ima orašastih plodova, biljno seme, musli bez glutena bobice, jagode, banana i jogurt.

Nakon tog doručka sledi sok od celera, a onda nešto kasnije i zeleni smuti. U tom trenutku se već priprema piće od gračka, celera, soka od jabuke, nane, spanaća i kelja koji mu daje dodatnu energiju, a ova pića mu daju dodatnu energiju.

Posle obroka Đoković provede oko 20 minuta radeći jogu i meditirajući, a onda radi i vežbe disanja. Te rutine mu pomažu da se potpuno opusti, a onda je vreme za tenis.

Novinari su tako sproveli eksperiment i došli do rezultata koji su sve frapirali..

Na kraju „Novakovog programa“ su bili pozitivniji čak 31,5 odsto, bili su smireniji za 24,3 odsto, ali i, kako su naveli, ozbiljniji za 17,8 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *