Емотиван растанак оца Миајла са Грбљанима

Изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је са свештенством Свету службу Божију у цркви Свете Тројице у Пелинским Рудинама у Горњем Грбљу. У току Литургије произвео је у чин протојереја досадашњег пароха горњегрбаљског Миајла Бацковића, који ће свештеничку службу наставити у Никшићу, и Грбљанима представио новог пароха јереја Анђелка Боричића.

„Када ме је владика Методоје питао да идем, ја сам морао то да урадим као војник прије свега, а онда као и његов пријатељ. Али нисам био срећан, као што ни сад нисам што одлазим и не могу да вас гледам зато што не бих могао на свему да вам се захвалим. Живот гледам као бројаницу коју сви заједно плетемо и као молитву. Ви сте били моја бројаница и наставићемо заједно да је плетемо. Живот сваког човјека је трнутак за Господа и тренутак у вјечности.Ви сте један од најљепших тренутака у мом животу и увијек ћу носити тај тренутак у свом срцу и опростите што не могу да вам се захвалим како бих требао зато што није лијепо да плачемо, посебно не војници“, казао је о. Бацковић и додао:

Литургији су присуствовали предсједници општина са Српског приморја Марко Бато Царевић, Владимир Јокић, Жељко Комненовић. Сем њих били су присутни и Директор Агенције за националу безвједност (АНБ) Дејан Вукшић, Министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић, највећи донатор Српске православне цркве Миодраг Давидовић и конзул Републике Србије Зоран Дојчиновић.

 

Митрополит Јоаникје је заблагодарио оцу Миајлу на тринаестогодишњој преданој служби у Горњем Грбљу.

“Најважније је то што је знао да окупи народ, што је ушао у душу своје пастве која га неће заборавити.Наравно, посебно је значајно све оно што је радио на манастиру Превлаци гдје је окупљао Православну омладину као њен дугогодишњи предсједник. Обављао је и многе друге дужности, преузимао на себе доста тешкоћа свога народа и носио их на својим плећима и, хвала Богу, часно их и поштено изнио”, рекао је митрополит Јоаникије.

О. Миајло је један од најпопуларнијих свештеника Српске православне цркве у Црној Гори. Популарност свештеника Миајла Бацковића и велико повјерење које вјерници Српске православне цркве имају у њега, произашла је из његовог доследног светосавског животног пута и, небројено пута, потврђене храбрости и хуманости.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *