Донатори окитили Смедеревску Паланку

ДОМАЋИНСКИ ПОТЕЗ ОПШТИНЕ  

Пише: Душан Марић

Док поједини градови и општине на прославу Нове године и предновогодишњу расвету троше неразумно огромна средства из буџета, до те мере да је очигледно да се ради о прању новца, општина Смедеревска Паланка за новогодишњу расвету неће потрошити ни динара. Руководство ове општине је новогодишњу расвету обезбедило из – донација.
На позив председника општине Николе Вучена привредницима и локалним предузетницима да буду спонзори куповине новогодишње расвете одазвало се њих десетак. То су „ДМ инвест“, „Нискоградња“, кафићи „Трг“ и „Кафица“ , фаст-фоод „Лолек“, штампарије „Графос“ и „Срђан колор“, ПЗП „Пожаревац“, мењачница „Трезор“ и агенција „Макс секурити“.
На овај начин скупљено је 500.000 динара. Довољно за, како по речима председника општине, „лепу јелку, пун комби разних украса и сијалица“.
-Расвета коју смо купили остаје нама. На овај начин не само што смо уштедели паре из буџета за ову годину, већ смо питање новогодишње расвете решили за следећих десетак година. Спојили смо лепо са корисним: нисмо потрошили ни динар наших грађана, а град нам је лепо украшен – каже Вучен.
Од осталих активности за Нову годину општина Смедеревска Паланка ће организовати још само једну приредбу за децу.
-Због недомаћинског пословања ранијих општинских руководстава, у којима су главну реч имали кадрови ДС, а која су општину задужила за три милијарде, у тешкој смо финансијској ситуацији и имамо много важнијих ствари од прослава Нове године – објашњава председник општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *