До Нове године стиже вода и у Крњево

У Крњеву код Велике Плане у току су радови на завршетку водоводне мреже, како би ово село напокон било прикључено на градски водовод.

У једном од највећих села у овом делу Србије воду из градског водовода има само део насеља Савановац, које се налази уз Цариградски друм. У осталом, већем делу села, домаћинства, сеоска школа, установе и привреда користе воду из сопствених бунара.

Давне 2012. године, пре целу деценију и у том делу Крњева изграђена је водоводна мрежа али она није повезана на градски водовод. Недостају две деонице, једна испод железничке пруге, друга испод ауто-пута од Београда ка Нишу.

-Сада радимо те деонице. Траса прве води од Цариградског друма у Савановцу, испод железничке пруге, па уз пругу до Улице Царице Милице, где смо је спојили на први део водоводне мреже која је изграђена пре десет година али није била у функцији.  Траса друге деонице је од Улице Царице Милице, испод ауто пута, уз пут Савановац – Крњево – Смедеревска Паланка, до прикључка на водоводну мрежу која је, исто тако, изграђена 2012. године али такође није у функцији. Управо ових децембарских дана приводимо крају радове на завршетку друге деонице – објашњава Бојан Савић, из ЈКП „Милош Митровић“, које је извођач радова.

Ове две деонице нису завршене 2012. године, зато што нису постојале дозволе за изградњу водовода испод пруге, од Железница Србије и ЈП „Путеви Србије“. Те дозволе су добијене тек сада.

-План је да, ако нас време послужи и не искрсну неке непредвиђене околности, све радове завршимо до Нове године – истиче Савић.

Вредност радова је 20 милиона динара, од чега је 16 милиона из буџета Општине а четири милиона су средстава ЈКП „Милош Митровић“, које одржава градски водовод и наплаћује утрошену воду.

У другој фази, планирана је изградња резервоара у центру Крњева и бустер станице,  чија функција ће бити да обезбеде довољне количине воде и довољан притисак за избацивање те воде у више делове села.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *