Devojčica iz Srbije prva skočila sa Starog mosta

Devojčica iz Srbije, Tara Vesić (14) otvorila je svojim skokom tradicionalne 457. skokove u Mostaru sa Starog mosta, na opšte oduševljenje prisutnih, što tako mlada skače sa ove visine.

Tara je prvi put skočila prošle godine sa Starog mosta kada je imala 13 godina, pa su je organizatori skokova ove godine pozvali da u revijalnom delu otvori ovogodišnje skokove.

“Ove godine mi je bilo manje strašno skočiti, prošle godine mi je bilo prvi put i bila je trema prisutna. Sinoć sam stigla i nisam imala vremena za pripremu, pa sam jutros sa skakačima malo trenirala”, kazala je Tara.

Snimak devojčice koja skače sa mosta privukao je na hiljade pregleda na društvenim mrežama. Građani Mostara kao i mnogobrojni turisti svedočili su odvažnom i hrabrom skoku 13-godišnje devojčice sa Starog mosta.

OVO JE DEVOJČICA KOJA JE SKOČILA SA VISINE OD 23 METRA: Tara oduševila region, pogledajte samo! (VIDEO)

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru oduvek su predstavljali atrakciju, ali kada na vrhu mosta vidite 13-godišnju devojčicu kako se priprema za skok, onda to predstavlja nešto više od hrabrosti, objavili su mediji u BiH. Mediji nisu u prvi mah znali da je reč o srpskoj devojčici Tari Vesić, pa u pogrešno preneli da j iz Norvške, ali ubrzo se javio njen otac i otklonio sve nedoumice, a odogvoiro je i onima koji osuđuju njen postupak, odnosno postupak roditelja koji su joj to dozvolili.

– Ja sam otac devojčice. Dete se Zove Tara i iz Srbije je. Dete ima 13 godina i od navršene četvrte godine se bavi skokovima u vodu. Ništa nije slučajno niti bezveze. Hvala jednima za podršku, a drugima koji osuđuju ostavićemo za drugi put – napisao je Vladan Vesić, otac devojčice.

Pobednici 457. takmičenja u skokovima sa Starog mosta u Mostaru, među 33 skakača, jesu Evald Krnić iz Crne Gore i Igor Kazić iz Mostara.

Krnić je bio najbolji u skokovima na glavu, dok je Kazić osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, čime su odbranili prošlogodišnje titule.

U skokovima na glavu drugo mesto osvojio je Ahmet Stupac iz Mostara koji se prvi put takmičio u ovoj kategoriji, a treći je bio Dino Bajrić iz Sarajeva.

U skokovima na noge drugo mesto je osvojio Emel Tiro, dok je treći bio Harun Bajgorić.

U skokovima na noge borilo se 15 skakača, a u skokovima na glavu 18 takmičara za titulu najbolje laste.

„Od detinstva gajim želju da se takmičim u skokovima, a osim u Mostaru, takmičim se i u Podgorici. Prvo učešće mi je bilo u Mostaru, tada nisam bio ni među prvih 10, ali gajio sam želju da postanem šampion“, rekao je nakon pobede Krnić.

Tokom takmičenja, mlađa devojka je prilikom gledanja skokova pala sa stene u Neretvu i nju su čamcem interventne službe odveli na ukazivanje lekarske pomoći.
Devojka je bila pri svesti, preneli su federalni mediji.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *