Decu na sport!

Dejan Grujić je poznati beogradski novinar, urednik i voditelj emisije „Ustanak“ na Radio Beogradu 202. Sa slušaocima se druži od ranog jutra i svima, na sebi svojstven način,  poželi „dobro jutro“.  Sa popularne „dvestodvojke“ u eter pošalje poruku, da predlog, sugestiju, savet, podeli toplu ljudsku reč… iskreno, od srca, u svakodnevnici koja je najčešće sve samo ne ružičasta. Na stranicama portala „Tamo daleko“  od danas ćemo prenositi Dejanove crtice iz života.

Rođen je 1969. godine u Peći, Kosovo i Metohija. Završio je Fakultet umetnosti u Prištini, dramski odsek, smer gluma u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića (1994.). Od 1990. godine radi kao voditelj na radiju. Prešao put od RTV Prištine, Bis radija iz Kragujevca, RTV Toplica u Prokuplju i Radio Beograda 202 u kojem radi od novembra 2001. godine. Trenutno je urednik i voditelj emisije „Ustanak“.

Danas je četvrtak,

22. februar 2018.

 

Piše: Dejan GRUJIĆ

Nekada je sve bilo besplatno, bar kada je u pitanju sport za mlade. Išlo se sa zadovoljstvom na besplatne sportske sekcije, a sport birao tako što smo vođeni izborom većine iz društva i sami postajali poklonici određene discipline.

Onda su se vremena promenila, besplatne sekcije rukometa, košarke, odbojke, fudbala ili plivanja, zamenile su skupe škole za koje mnogi siromašni roditelji nisu imali para. Onda se na svu tu muku dovukao internet i računari, pa su nam mladi postali tromi, dežmekasti i lenji ali i depresivni i agresivni. Ne izlazeći iz svojih soba, a pod uticajem društvenih mreža, postali su usamljenici, pod stresom, i večito nezadovoljni.

To je ranije uspešno rešavao naporni trening, dobar apetit i vedrina koja je kupala tu mladost. Ponovo se nešto menja po ovom pitanju, jer konkretno širom Srbije, otvaraju se besplatne škole za različite vrste sportova. Nekada to čine škole, pojedinci iz sveta sporta ali i lokalna samouprava – pa valja to iskoristiti. Što da ne, lepo se deca izmore na treningu, usput upoznaju neke nove prijatelje i steknu osobinu koja nam već duže vreme nedostaje – upornost.

Borben duh ali usmeren u pozitivnim smeru, najjači je saveznik u savladavanju svih životnih nedaća koje mlade ljude u Srbiji očekuje. Na nama, roditeljima je da ih ubedimo da makar pokušaju ili probaju šta im najviše odgovara a nešto će se zanimljivo i privlačno već naći. Neka živi sport u Srbiji, ali ne samo onaj koji nam donosi najsjajnija odličja, već onaj koji je dostupan svima bez ograničenja ma koje vrste, pogotovu finansijske. Dobro jutro!

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *