Дан Николе Тесле на Нијагариним водопадима

Дан Николе Тесле се враћа на Нијагарине водопаде, прослављајући проналазача у близини места где су његове идеје помогле да хидроелектрана постане стварност.

Током дана 10. јула одржаће се неколико догађаја, укључујући радионицу малих проналазача на тему Николе Тесле у Нијагара Паркс електрани, церемонију на Тргу Никола Тесла и комеморативни ватромет.

Теслиних 308 патената коришћено је за развој прве хидроелектране на Нијагариним водопадима 1895. Он је такође био кључан за помоћ у развоју радио технологије укључујући бежичну комуникацију која је помогла да се обликује свет какав данас познајемо.

У јулу 2010. године обележен је први Дан Николе Тесле који је окупио људе из свих сфера како би сазнали више о достигнућима и животу српског проналазача. Прошле године у Онтарију је усвојен закон којим је 10. јул формално признат као Дан Николе Тесле у Онтарију.

Нешто пре поноћи 9. јула, специјална презентација ‘Струјања’, новог звучног и светлосног шоуа у Нијагара Паркс електрани, почеће прославу, оживљавајући Теслине изуме.  Обележавање Дана Николе Тесле 10. јула почеће у 13 часова радионицом малих проналазача на тему Тесле. Центрлна свечаност почеће у 17 часова, а у 22 предвиђен је комеморативни ватромет и паљење водопада.

Свечаност организује Школа српског језика Никола Тесла, уз техничку подршку канадског Теслиног техничког музеја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *