Човек великог срца: Никола зида кућу Варгама!

Кошаркаш Њу Орлеанса Никола Миротић, некадашњи играч Реала из Мадрида о шпанске репрезентације, пре неколико месеци рекао да ће за сваку дату тројку до Божића уплатити по 500 евра за помоћ у изградњи куће породици Варга. Како је један дио утакмица пропустио због повреде, Миротић је решио да сам обезбеди сва средства за изградњу куће породици из Борова села, самохраном болесном оцу Радославу, који подиже  шесторо малолетне деце у нехуманим условима. Он им је на тај начин честитао најрадоснији хришћански шразник.

Шесторо деце породице Варга из Борова Села

Никола се раније одазвао позиву да учествује у акцији Хуманитарне организација „Срби за Србе“  за помоћ српској породици Варга, а сада прочитајте његову божићну поруку овој породици и хумнитарној организацији.

„Мир Божији, Христос се роди. Када помислимо на Божић увек прво помислимо на породицу и дом. На почетку Божићног поста поделио сам са вама радост о помагању породици Варга. Као што знате, због повреде сам био спречен да наступам на утакмицама, али то није ни најмање утицало на моју жељу да деца породице из Варга добију дом. Зато ћу уплатити потребан износ за изградњу њихове куће. Нека би пламен огња из Витлејема огрејао сваку душу, обрадовао свако дете и осветлио таму. Још једном и још много пута: Христос се роди“, написао је Миротић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *