Борис Николић у Епштајновом тестаменту

Некадашњи саветник Била Гејтса, Борис Николић, именован је у тестаменту Джефрија Епштајна као извршитељ његове воље. Николић тврди да није знао да је укључен у тестамент.

Епштајн, милонер који је оптужен за педофилију и трговину робљем, написао је детаљну опоруку за имовину вредну 600 милиона долара само два дана пре него што се убио у ћелији на Менхетну.

У тестаменту је је именовао биотехнолошког предузетника Бориса Николића за “наследника извршиоца” који ће преузети контролу над имањем уколико двојица именованих извршитеља то не могу или не желе.

Резултат слика за борис николић саветник била гејтса
Убио се у затвору: Джефри Епштајн

Четрдесетдеветогодишњи Николић изјавио је да је био “шокиран” када је чуо да је укључен у наследство. Његов представник за медије потврдио је за Фокс Бизнисс да Николић “никада није консултован у вези са овим и да нема намере да преузме ове дужности”.

Судска документа показују да су двојица других именових извршитеља,(Darren K. Indike i Richard D. Kahn), потписали заклетву којом су потврдили спремност да буду извршитељи, али да се Николић није заклео.

Николић је лекар који је завршио постдокторске студије на Медицинском факултету Харвард, где је био и доцент. Био је главни саветник за науку и технологију Била Гејтса.

Као суоснивач и генерални директор компаније за улагање у здравство и животне науке Biomatics Capital, Николић је у управним одборима неколико компанија.

Нјегов портпарол рекао је за Fox Business да он и Епштајн нису имали пословних веза. Николић има разгранату мрежу конатката у научном свету, која се у неким тачкама преклапа са Епштајновим.

Обојица су били клијенти приватне банке “JPMorgan Chase & Co.”, а извори из ове банке, упознати с темом, тврде да је Епштајн помогао банкарима да привуку уносне нове клијенте.

Извршиоци компаније Епштајн добиће 250.000 долара. Тестамент се одоси на новац и улагања покојника, а једини потенцијални корисник наведен по имену је Епштајнов брат, Марк.

Насловна фотографија: Бил Гејтс и Борис Николић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *