Bombe im nećemo oprostiti!

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić ponovo se dotakao „cveta maka“ koji je odbio da nosi u Engleskoj.

Srpski fudbaler Nemanja Matić igrao je prethodnih osam godina u Engleskoj, nastupajući za velikane Čelsi i Mančester junajted, međutim ovog leta odlučio je da promeni sredinu.

Matić je krenuo za svojim omiljenim trenerom Žozeom Murinjom koji ga je doveo u Romu, a čini se da će baš kod „vučice“ imati više prostora da igra nego što bi to bilo iduće sezone kod Erika ten Haga. U intervjuu za italijanski „Mesađero“ osvrnuo se tako na prethodni period u karijeri, ali i jednu kontroverzu u čijem je središtu bio.

Dobro je poznato da je Nemanja Matić odbio da nosi „popi“, odnosno cvet maka, koji tradicionalno ukrašava dresove igrača Premijer lige na „Dan sećanja“, pa se oko toga digla bura na Ostrvu.

„Nosio sam ‘popi’ godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine“, ispričao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

„Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić“.

Matić često govori i o bombardovanju SR Jugoslavije tokom 1999. godine, a otvorio se i Italijanima.

„Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti“, zaključio je novi fudbaler Rome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *