Биковић породицама јунака са Кошара

Иако је снимање филма и серије „Кошаре“, за које је сценарио написао Ђорђе Милосављевић а режира их Балша Ђого, тек на почетку, влада велико интересовање. Прича је базирана на сведочанствима војника који су се храбро борили у истоименој бици, која се догодила 1999. године, када су војници СР Југославије у Караули Кошаре нападнути од стране ОВК и НАТО јединица које су бомбардовале територију СР Југославије.

Sa snimanja filma
Са снимања филма „Кошаре“ о јунацима последњег рата

Популарни глумац Милош Биковић, који је део пројекта, одлучио је да свој хонорар проследи породицама погинулих војника. У жељи да проверимо информацију, контактирали смо глумца.

-Информација је тачна. Постоје нека добра дела која се чине у тајности. То је зато да се не би човек гордио и како не би истицао да је он добар, али постоје и нека добра дела која се чине јавно када се тиме упућује нека порука. Ја не кријем ово дело зато што желим да људи који су се пре две деценије борили за нашу земљу и који су дали своје животе и здравље, који су учинили велику жртву за наш дом, да они знају да се њихов подвиг памти и поштује и да смо им на томе захвални. Могу само да замислим кроз шта су они прошли. Могу да кажем, без жеље и права да се поредим на било који начин са јунацима, да се данас наставља њихова борба али данас, она је друге врсте, борбена линија је на телевизијама, у новинама, на платформама, у књигама, на екранима, то је културолошки, информациони рат, где последица пораза није губитак живота већ губитак душе и смисла, где је један од многих непријатеља заборав. Екипа филма и серије, радом на овом пројекту „Кошаре“ бори се против њега, да тај величанствени подвиг наших јунака добије својеврсни споменик – изјавио је Милош Биковић.

На питање да ли је већ имао прилику да се упозна са породицима погинулих хероја, глумац каже:

-Нисам ступио у контакт са породицама погинулих војника, али сам имао контакта са преживелим војницима који су учествовали на Кошарама. Много значи када неко ко је то преживео може да буде на снимању и помогне својом експертизом – истиче уметник.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *