Беседа проте Радивоја деци у Клирвотеру

Високопречасни протојереј-ставрофор Радивоје Панић из Београда наставља своју православну мисију на Флориди. Након предавања, боље речено дружења са младим Србима из Ст. Петерсбурга, одржаног прошле седмице, прота је синоћ говорио тинејџерима парохије Светог Ђорђа у Клирвотеру.

Тема је била актуелна и интересантна, пре свега о животу и упокојењу блаженопочившег патријарха Иринеја, о значају личности Св. Саве, као и о завршним радовима на храму Св. Саве на Врачару. Ово дивно вече је одржано под ведрим небом. Говорећи о животу Св. Саве и светородној лози Немањића, прота Радивоје је поменуо задужбине које су биле и остале центри наше духовности и писмености.

Опис није доступан.

Говорећи о тешком времену које је настало за наш народ после Косовске битке 1389 г. прота је поменуо заслужне прваке који су се борили за ослобођење нашег народа из турског ропства. У свом излагању прота је рекао да је преко десет година служио у Приштини на Косову и Метохији где и сада често одлази.

На крају овог дивног дружења прота је благословио децу и замолио их да када буду долазили у отаџбину посете и храм на Врачару, у чијим темељима однедавно лежи блаженопочивши патријарх српски Иринеј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *